Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

KJP:ssä pelanneet Danil Jegorov ja Niko Ritola siirtyvät MyPaan – Ritola pelannut myös Purhassa

MyPan pelaajalista täydentyy. Sopimukset on tehty hyökkääjä Danil Jegorovin ja toppari Niko Ritolan kanssa.

Valkealan Kajossa ja KJP:ssä juniorivuotensa viettäneelle 19 vuotta tänä vuonna täyttävävälle Jegoroville sopimus MyPan kanssa on yksi tavoitteiden täyttymys.

– On hienoa päästä pelaamaan joukkueeseen, jota tuli pienempänä seurattua katsomosta ja nyt pääsen itse tekemään maaleja MyPassa, kertoo Daniel MyPan tiedotteessa.

Nuoren hyökkääjän ei tarvitse miettiä omaa vahvuuttaan ja puheessa on mukana myös maalintekijälle sopivaa itseluottamusta ja kunnianhimoa. Fysiikkapuolella nuori mies havaitsee kehittymisen tarvetta.

– Osaan viimeistellä maaleja hyvin ja sen voin luvata, että pallo tulee olemaan vastustajien verkossa vähintään kerran joka pelissä. Kehitettävää olisi varmaankin fyysisessä kunnossa.

Joukkueen ilmapiiristä Jegorovilla on vain hyvää sanottavaa. Treeneissä tehdään hommat viimeisen päälle, mutta tilaisuuden tullen ilmapiiriä pyritään myös rentouttamaan.

– Silloin kun on mahdollisuus pitää hauskaa, niin pidetään hauskaa. Sitten kun treenit alkavat, niin kaikki keskittyvät täysillä omaan tekemiseen.

Jegorov siirtyy MyPaan KJP:n riveistä. Viime kaudella kuusi maalia Kolmosessa viimeistellyt hyökkääjä kertoo avoimesti muutoksista joita seuran vaihto on tuonut mukanaan. MyPassa vaalittavat arvot ovat herättäneet nuoren miehen huomion.

– Kulttuuri on muuttunut täysin. KJP:n ja MyPan välillä on isot erot. Harjoituksissa kaikista pidetään huolta ja muutenkin on olemassa hyvä joukkuehenki. KJP:ssä kaikki olivat itsekseen eikä ollut kannustusta.

Danil Jegorovin tavoitteet tulevalle kaudelle korostavat nuoren hyökkääjän itseluottamusta ja kunnianhimoa.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä vähintään 20 maalia ja haluan MyPan nousevan takaisin Kakkoseen.

Toppariosasto vahvistuu, kun Niko Ritola siirtyy seuran takalinjoille KJP:stä. Helmikuussa 20 vuotta täyttävä Ritola on Kumun kasvatti, joka sittemmin on pelannut KJP:n junioreissa ja kaudella 2020 Inkeroisten Purhassa ensimmäiset miesten ottelunsa. Edelliskaudella Ritola nähtiin kertaalleen myös MyPan paidassa testijaksolla ottelussa KTP:tä vastaan.

– MyPa on selvästi alueen ykkösjoukkue ja täällä treenataan kovaa, mikä antaa lisää motivaatiota kehittyä. Hienoa päästä seuraan, jonka pelejä on käynyt pikkupoikana ja vähän isompanakin katselemassa ja nyt pääsee itse Saviniemeen fanien eteen pelaamaan, Ritola pohtii.

Edelliskautta sotkenut armeija on takanapäin ja supliikkimiehenä tavoitteetkin ovat selkeät:

– Tavoite on nousta takaisin Kakkoseen. Joukkue on todella taitava ja varmasti Kolmosen kovakuntoisin, mikä antaa mahdollisuuden myös omalta osalta viedä pelaamiseni uudelle tasolle.

– Nousukamppailusta kokemusta on Purhasta, jolloin taisteltiin myös hienon joukkueen kanssa noususta Kolmoseen viime kierroksille asti. Nousu jäi kokematta ja tällä kaudella lähdetään asia korjaamaan.

Pelinavaajana Ritola on arvokas lisä alakertaan. Hän näkee MyPan nimenomaan hyvänä paikkana kehittää peliään:

– Räjähtävyys on varmaan isoin kehityskohde, mitä tällä hetkellä laitetaan kuntoon. Miesten pelit kahdella edellisellä kaudella ovat kehittäneet kovuutta, pelinlukutaitoa sekä opettaneet reagoimaan nopeammin pelin sisällä. Kokemusta toki on myös tullut lisää ja yritänkin olla esimerkkinä laittamalla itseni täysillä likoon.