Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä aurausta odottaessa - Työnjohdolle ja auraajille toivotaan työrauhaa

Kaupungin kaikki 70 aurausyksikköä töissä viikonlopun lumimyräkässä.

Kaupungin kaikki 70 aurausyksikköä ovat töissä viikonlopun lumimyräkkään. Olosuhteet ovat varsin haasteelliset, koska edellisten lumien siivoaminenkin on vielä kesken. Työnjohdolle ja auraajille toivotaan edelleen työrauhaa ja palautteet toivotaan laitettavan esisijaisesti palautepalvelun kautta.

Mikäli viikonlopun lumisade-ennusteet toteutuvat, kaupungin hoidossa oleville liikennealueille lähtevät liikkeelle kaikki, noin 70 aurausyksikköä.

Pää- ja kokoojakadut aurataan ensin

Aurauskohteita priorisoidaan ja keskitytään liikenneväylien auraamiseen kunnossapitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Pää- ja kokoojakadut aurataan ensin, sen jälkeen tonttikadut. Ennustetuilla lumimäärillä kevyen liikenteen väylien aurauksissa varmasti tulee viivettä.

Viime viikonlopun lumisateiden jälkien siivoaminen jatkuu edelleen ja uutta lunta on tulossa, joten olosuhteet tulevat olemaan varsin haasteelliset.

Varaudutaan olosuhteisiin ja autetaan toisiamme

Muistetaan myös, että muun muassa tonttiliittymien aukipitäminen kuuluu kiinteistölle. Kolaamista varmasti riittää kaikille. Jokaisen on hyvä varautua olosuhteisiin. Yhteisöllisyys, vaikkapa naapurin vanhusten auttaminen lumitöissä olisi arvokasta hankalissa olosuhteissa.

Lumilapio auton takakontissa saattaa pelastaa hankalasta tilanteesta, sillä ulkopuolista apua ei välttämättä ole nopeasti saatavilla.

Työrauha auraajille – palautteet palautepalvelun kautta

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä aurausta odottaessa ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Auraajat varmasti tekevät parhaansa.

Palautteet toivotaan laitettavan esisijaisesti kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Varovaisuutta liikenteessä

Liikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Kannattaa miettiä, voiko siirtää tien päälle lähtöä pahimman myräkän yli tai varata ainakin selkeästi enemmän aikaa matkan tekoon.

Jälkien siivoaminen vie pari viikkoa

Suuren lumimyräkän jälkien siivoaminen kestää vähintään kaksi viikkoa. Työtä vaativat mm. lumen poisajo, lumen lähisiirrot, näkemien avaaminen, katujen leventäminen.