Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoren ääni: Ikäluokan poistaminen jalkapallossa pelaajan näkökulmasta – Miksei meiltä pelaajilta/taustoilta voitu kysyä mitään mielipidettä?

Kouvolan Jalkapallo (KJP) on jalkapallo organisaatio, jossa ongelmat ovat kasvaneet viime aikoina. Itse pelaan KJP:eessä ja olen pelannut siinä yhden kauden verran omassa ikäluokassani.

Joku saattoi tajuta, mistä tässä on kyse. Mutta selitän vielä lyhyesti sen ennen kuin menen omiin mielipiteisiini asiastani. Eli Kouvolan Jalkapallo on päättänyt lopettaa 2007-syntyneiden ikäluokan. Ikäluokan pelaajat siirrettiin kahteen eri ikäluokkaan. Puolet pelaajista menivät B-joukkueeseen ja puolet 08-ikäluokkaan.

Vielä ei ole selvää saavatko 07 pelata oman ikäisten sarjaa vai pelaavatko jotkut 07 B-joukkueen pelejä ja jotkut 08-sarjaa. Asiat ovat vielä selvityksissä ja tärkeimmät yksityiskohdat tulevat varmasti ilmi lähiaikoina. Pitää vain jaksaa olla kärsivällinen.

Omat ajatukseni tilanteesta ovat vielä hieman epäselvät. Itse en osannut odottaa tämänlaista ratkaisua, koska saimme aloittaa uuden kauden omana joukkueena. Tavallaan ratkaisu tuli siis kesken kauden. En sitten tiedä, kuinka kauan seura on tätä ratkaisua pohtinut. Mutta asialle ei voi enää mitään, nyt vain pitää keskittyä tulevaan ja olla valmis tekemään töitä jalkapallo eteen, koska jalkapallo on minulle kaikki kaikessa.

Olisihan se kivaa ollut, jos olisi saanut pelata 07-ikäluokassa. Eniten minua tässä asiassa ärsyttää se, että miksei meiltä pelaajilta/taustoilta voitu kysyä mitään mielipidettä. Seura vaan päätti asian pienessä hiljaisuudessaan. Ymmärrän kyllä päätöksen syyt. Meitä (07) oli vähän ja treeneissä kävi 17 pelaajasta keskimäärin 7–10 pelaajaa ja tämä esti isojen loppupelien pelaamisen ja tämän kautta treeneissä kehittymisen polulla etenemisen. Itse huomasin sen, että tempo treeneissä väheni ja kehityksen maksimointi treeneissä ei ollut enää mahdollista, vaikka treenasi omasta mielestään niin hyvin kuin pystyi.

Jatkossa toivoisin seuralta, että päätöksissä kysyttäisiin asiaan kohdistuvien mielipiteitä asiasta ja päätöksissä olisi useampia syitä, koska mielestäni parempi on se, että perusteita on reilusti kuin liian vähän. Vaikka meitä olisi ollut vähän, kyse oli vain yhdestä kaudesta. Sen jälkeen me olisimme olleet B-ikäisiä. Viime kauden päätösturnaus (Saimaa-turnaus) meni meidän joukkueelta yllättävän hyvin ottaen huomioon sen, että siellä oli erittäin kovatasoisia joukkueita, joita pystyimme voittamaankin.

Väitän, että olisimme taistelleet, jos viimeistely olisi ollut kohdillaan. Esimerkiksi yhdessä pelissä pallohallinta oli varmaan meillä 63 prosenttia, mutta vastustaja sai kaksi hyökkäystä ja teki kaksi maalia. Mutta turnauksessa meidän joukkuehenki kehittyi ja olisimme varmasti pärjänneet tälläkin kaudella riittävän hyvin. Toivon, että selitin asiani riittävän selvästi ja että mahdollisimman moni lukisi kirjoitukseni, jotta asiani saisi enemmän kuulijoita.

Panu Siira 8C

Myllykosken yhteiskoulu