Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nuoren ääni: Lasten ja nuorten harrastustoimintaa ei saa rajoittaa

Meillä lapsilla ja nuorilla on ollut koko ajan pelko siitä, että harrastuksiamme aletaan rajoittamaan kokoontumis- rajoituksilla, turvaväleillä tai laitetaan kokonaan kiinni. Oma harrastus on todella tärkeä jokaiselle lapselle ja nuorelle. Se on paikka minne voimme mennä purkamaan tunteitamme ja saamaan ajatuksemme muualle.

Itse harrastan kilpacheerleadingia ja meillä on peruttu monia kisoja, jotka ovat lajin pääkohde. Treenejä on rajoitettu ja kerran treenasimme ulkona pienryhmissä turva väleillä. Pidimme etätreenejä eikä se ei todellakaan ollut sama asia kuin normaalit treenit. Kilpailut peruttiin kaksi viikkoa ennen kisoja. Tämä aiheutti pettymystä ja kyyneliä. Olimme treenanneet kisoja varten koko kauden ja ne perutaan. Tälläkin hetkellä on pelko siitä, että meidän kisamme perutaan ja pettymys tulee takaisin.

Monilla joukkue kavereillani meni silloin motivaatio lajiin ja monet lopettivat rakkaan harrastuksensa näiden rajoituksien takia. Voin olla varma, että moni on lopettanut koronan takia oman harrastuksensa.

Sitten aikuiset vielä kehtaavat valittaa: "Miksi olet aina vain kotona?” "Miksi motivaatiosi on niin huono”.

Minusta meidät, lapset ja nuoret pitäisi ottaa ensimmäiseksi huomioon, kun rajoituksia laitetaan.

Saga Lehtonen, 8C

Myllykosken yhteiskoulu