Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki on varautunut viikonlopun lumimyräkkään kaikkien 70 koneen ja aura-auton voimin

Työnjohdolle ja auraajille toivotaan työrauhaa ja palautteet toivotaan laitettavan esisijaisesti palautepalvelun kautta.

Mikäli viikonlopun lumisade-ennusteet toteutuvat, Kouvolan kaupungin hoidossa oleville liikennealueille lähtevät liikkeelle kaikki, noin 70 aurausyksikköä.

Aurauskohteita priorisoidaan ja keskitytään liikenneväylien auraamiseen kunnossapitoluokituksen mukaisessa järjestyksessä. Pää- ja kokoojakadut aurataan ensin, sen jälkeen tonttikadut. Ennustetuilla lumimäärillä kevyenliikenteen aurauksissa varmasti tulee viivettä.

Muistetaan myös, että muun muassa tonttiliittymien aukipitäminen kuuluu kiinteistölle. Kolaamista varmasti riittää kaikille.

Työrauha auraajille – palautteet palautepalvelun kautta

Katujen kunnossapitohenkilöstö toivoo kansalaisilta kärsivällisyyttä aurausta odottaessa ja että työnjohdolle ja auraajille annetaan työrauha. Auraajat varmasti tekevät parhaansa.

Palautteet toivotaan laitettavan esisijaisesti kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta. Sieltä palautteet tulevat välittömästi katujen kunnossapitoa hoitavien tiedoksi ja toimenpiteitä varten.

Varovaisuutta liikenteessä

Liikenteessä tulee noudattaa erityistä varovaisuutta. Kannattaa miettiä, voiko siirtää tien päälle lähtöä pahimman myräkän yli tai varata ainakin selkeästi enemmän aikaa matkan tekoon.

Jälkien siivoaminen vie pari viikkoa

Suuren lumimyräkän jälkien siivoaminen kestää noin kaksi viikkoa.

Työtä vaativat muun muassa lumen poisajo, lumen lähisiirrot, näkemien avaaminen, katujen leventäminen.