Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väylävirasto esittää valtatien 15 kunnostamista 126 miljoonalla eurolla – Tiehanke on noussut investointiohjelmassa ensimmäisenä toteutettavien joukkoon

Väylävirasto on esittänyt valtatien 15 kunnostamiseen 126 miljoonaa euroa keskiviikkona julkaistussa vuosien 2022–2029 investointiohjelmassaan. Summalla on tarkoitus rakentaa ohituskaistoja ja keskikaiteita sekä parantaa valtatien vilkkaimpia liittymiä noin 44 kilometrin matkalla.

Kouvolan ja Kotkan välisen valtatien kunnostaminen on päässyt investointiohjelmassa ensimmäisenä toteutettavien hankkeiden joukkoon. Se on hankekorissa 1a.

– Valtatien 15 parantamiseksi on tehty laajaa yhteistyötä ja on hienoa nähdä, että kova työ vähitellen palkitaan, kokoomuksen kouvolalainen kansanedustaja Ville Kaunisto toteaa.

Valtatie 15 on on tärkeä maakunnan teollisuudelle, elinkeinoelämälle sekä terveydenhuollon hälytysajoneuvoliikenteelle. Väylää käytetään lisäksi päivittäin työmatkaliikenteessä. Liikenteen on ennustettu kasvavan entisestään, joten parannukset ovat välttämättömiä. Myös Väylävirasto pitää ohjelmassaan Kouvolan ja Kotkan välisen valtatien kunnostamista yhtenä tärkeimmistä hankkeista.

Kaunisto uskoo, että kevään budjettiriihessä hallituksella on erinomainen mahdollisuus hoitaa rahat yhtenäisen Kymenlaakson tärkeimpään hankkeeseen, jolla taataan kymenlaaksolaisten arjen ja terveydenhuollon sujuvuus sekä vahvistetaan alueen yritysten kilpailukykyä.