Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Taidekeskus Antareksessa heinäkuussa Valetaiteen kuvataidenäyttely – Näyttely päättyy karnevaaliin

Näyttelyn teokset valitaan luovuuden, taidokkuuden ja omaperäisyyden perusteella.

Monitaiteellinen luomisyhteisö MOLU ry järjestää Valetaiteen -kuvataidenäyttelyn taidekeskus Antareksessa 2.7.-31.7.

Valetaiteen näyttelyn lähtökohtana on toimia uudenlaisen taidekulttuurin tutkimuskenttänä. Provokatiivinenkin termi valetaide tuli näyttelyn nimeksi lausahduksesta: ” Ettei kaiken maailman valetaiteilijat ala täällä pyörimään..” Tällä tokaisulla perusteltiin taiteilijaseuroihin liittymisen tarpeellisuutta. Taiteilijaseuran jäsenet halusivat erottua valetaiteen tekijöistä. Monitaiteellisessa luomisyhteisössä alettiin pohtia syvällisemmin termiä valetaide: mitä se merkitsee ja mikä erottaa taiteen taiteesta. Mikä osuus taiteilijalla ja mikä taas taideinstituutiolla on taiteen määrittelemisessä? Kenellä on valta nimittää taide taiteeksi?

MOLU kuratoi taidenäyttelyn ilman tekijän ja teosten nimiä, näin halutaan tutkia mikä merkitys nimillä ja tekijyydellä on kuvataiteessa ja taiteessa ylipäätään.

– Haluamme keskittyä sisältöön ja taiteen välittämään kokemukseen. Tutkimme tekijyyttä ja taideinstituutioita karnevalistisen kokeilun kautta. Lisäksi haluamme tasa-arvoistaa taiteentekijöitä valitsemalla näyttelyn teokset luovuuden, taidokkuuden ja omaperäisyyden perusteella, lehdistötiedotteessa kerrotaan.

Näyttelyn kuratoivat Maria Duncker, Mikko Hallikainen ja Mervi Erkkilä. Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden nimet paljastetaan vasta näyttelyn päättyessä Valetaiteen karnevaali -tapahtumassa 30.7. Näyttelyn aikana järjestetyissä opastuskierroksilla otetaan selvää yleisön näkemyksistä esillä olevasta taiteesta. Yleisölle jaetaan tykkäystarroja, jotka he voivat kiinnittää teosten alapuolelle. Näyttelyn aikana järjestetään tempauksia sosiaalisessa mediassa.

Näyttelyyn valittujen taiteilijoiden nimet paljastetaan vasta näyttelyn päättyessä Taidekeskus Antareksessa järjestettävässä Valetaiteen karnevaali -tapahtumassa 30.7. Tapahtuman ohjelmassa on muun muassa eri esittävän taiteen lajeja yhdistäviä esityksiä, performansseja, musiikkia, paneelikeskustelu siitä, onko valetaidetta olemassa.

Valetaiteen karnevaalin ohjelmisto valitaan teoshakujen avulla. Ohjelmahaku on myös avoinna kaikille. Siinä kannustetaan kokeellisuuteen, uusiin taiteenlajeihin sekä uusien ja vanhojen taiteenlajien yhdistelyyn, mutta myöskään perinteisyyttä ei karsasteta. emme karsasta perinteisyyttä. Teoshaussa valituksi tulleet esitykset ja ohjelmat toteutetaan 30.7. Valetaiteen karnevaaleilla taidekeskus Antareksen tiloissa ja pihapiirissä.