Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaakso säästyi täydeltä sulkumääräykseltä – Avi jatkoi ja kiristi kokoontumisrajoitusta, liikuntatilojen aukioloa tarkastellaan loppuviikon aikana

Sisätiloissa kokoontumiset on rajattu tammikuun ajaksi kymmeneen henkeen, ulkotiloissa viiteenkymmeneen.

Koronarajoitukset Kymenlaaksossa jatkuvat ja kiristyvät hieman. Täyttä sulkumääräystä maakuntaan ei kuitenkaan annettu.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) tiedotti tiistaina, että sisätilojen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa laskee kymmeneen henkilöön. Ulkotiloissa vastaava raja kulkee 50 henkilön kohdalla.

Kymsoten arvion mukaan kokoontumisrajoitusten tiukentaminen on heikentyneen epidemiatilanteen vuoksi välttämätöntä. Vastaava kokoontumisrajoitus on voimassa myös Kanta- ja Päijät-Hämeessä.

Avi arvioi vielä myöhemmin tällä viikolla, onko liikunta- ja harrastustilat välttämätöntä määrätä suljettaviksi myös Kymenlaaksossa. Tiistaisella päätöksellä ne saavat kuitenkin toistaiseksi olla avoinna normaalisti.

Päätökset tulevat voimaan torstaina 13. tammikuuta edellisten päätösten umpeuduttua. Rajoitukset ovat voimassa tällä päätöksellä tammikuun loppuun asti.