Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vakavasti immuunipuutteiset henkilöt voivat varata ajan neljänteen koronarokotukseen – Kymenlaaksossa ajanvaraus avautunut

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljänsiä koronarokoteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Kymenlaaksossa ajanvaraus vakavasti immuunipuutteisten henkilöiden neljänteen rokotukseen avautui 11.1. kello 12. Neljännen rokotuksen voi ottaa, kun kolmannesta rokotuksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Lisätietoa neljänteen rokotukseen oikeutetusta ryhmästä löytyy Kymsoten koronainfon sivuilta.

Ajan neljänteen koronarokotukseen voi varata sähköisesti tai puhelimitse.

Voimakkaasti immuunipuutteisilla vakavan taudin riski on muuta väestöä suurempi. Heillä neljäs rokoteannos toimii tehosteena, joka vastaa muun väestön kolmatta annosta.

Koronarokotusta tarjotaan Kymenlaaksossa kaikille 5−11-vuotiaille lapsille. Lasten koronarokotuksia annetaan ajanvarauksella Hansan rokotuspisteessä Kouvolassa ja Pasaatin rokotuspisteessä Kotkassa 15.1., 22.1. ja 29.1.

Alle 10-vuotiaiden lasten huoltajat voivat asioida lapsen puolesta ja varata lapselle ajan koronarokotukseen sähköisen ajanvarauksen kautta. 10 vuotta täyttäneiden lasten kohdalla ajanvarauksen voi tehdä vain puhelimitse. vaadittavasta suostumuksesta löytyy Kymsoten koronainfon sivuilta https://korona.kymsote.fi/lasten-ja-nuorten-rokotukset/.