Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sippolan päiväkoti palkittiin Kestävän tason Vihreällä lipulla

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on nostanut Sippolan ja Jaakonpuiston päiväkodit Vihreä lippu -ympäristöohjelmassa Kestävälle tasolle. Kymenlaakson Steiner koulu sai ensimmäisen Vihreän lippunsa.

Vihreä lippu on kansainvälinen kasvatusalan ympäristöohjelma ja sertifikaatti, jossa lapset ja nuoret muuttavat toimintayksikkönsä arkea kestävämmäksi teema kerrallaan, yhdessä opettajien ja kasvattajien kanssa. Samalla he saavat kokemusta yhteisiin asioihin vaikuttamisesta, kestävän tulevaisuuden rakentamisesta ja ympäristöongelmien ratkaisuista. Vihreän lipun kestävän tason tunnustus on osoitus useamman vuoden kestäneestä suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Ympäristökasvatus ja ympäristön huomioiminen arjen käytännöissä ja valinnoissa ovat muodostuneet Vihreä lippu -ohjelman myötä kiinteäksi osaksi päiväkotien ja koulun toimintaa. Arjen kasvatustyö on suunnitelmallista ja tavoitteellista, kestävän kehityksen mukaista ympäristökasvatustyötä, joka nivoutuu hyvin varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelmiin sekä Kouvolan kaupungin omaan ympäristötyöhön.

Sippolan päiväkodin johtaja Tiina Hänninen on tunnustuksesta mielissään.

– Henkilökunta on sitoutunut Vihreän lipun arvoihin ja tavoitteisiin, jotka otetaan kaikessa toiminnassa huomioon, mitä sitten tehdäänkään.

Vihreä lippu on osa kansainvälistä Eco-Schools-ohjelmaa, maailman suurinta koulujen ja päiväkotien kestävän kehityksen verkostoa, joka toimii 68 maassa. Suomessa Vihreässä lipussa on mukana jo 95 000 lasta ja nuorta sekä 11 000 opettajaa ja kasvattajaa.

Ohjelmassa on Kouvolasta mukana tällä hetkellä 10 päiväkotia ja kaksi koulua.