Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Täyskuitu suunnittelee verkon laajentamista ja kartoittaa kiinnostusta lähes koko Kouvolassa – Nopeimmat ennakkotilaajat saavat liittymän ilmaiseksi tammikuussa

Verkon rakentamispäätökset tehdään ennakkotilausten mukaan kampanjan päätyttyä.

Täyskuidun valokuituhanke on loppusuoralla Myllykoskella. Lähes kaikki valokuituliittymät on kytketty käyttöön. Yhtiö suunnittelee nyt verkon laajentamista ja kartoittaa kiinnostusta lähes koko Kouvolassa. Liittymän voi ennakkotilata 0 eurolla hinnalla tammikuun loppuun saakka. Verkon rakentamispäätökset tehdään ennakkotilausten mukaan kampanjan päätyttyä.

Positiiviset kokemukset Täyskuidun Myllykoskelle rakentamasta valokuituverkosta ovat saaneet myös muut paikkakuntalaiset tilaamaan oman liittymänsä.

Täyskuidun toimitusjohtaja Tommi Linna on tyytyväinen saavutettuun tilauskantaan.

– Olemme saaneet erittäin hyvää palautetta Myllykoskelta, joten oli luonnollista lähteä laajentamaan Kouvolan ytimeen. Kysyntää on ollut ja rakentaminen aloitetaan mikäli tilauksia saadaan riittävästi.

Linna haluaa paikata Suomen valokuituvajetta ja saada valokuituliittymän jokaiseen kotiin, vaikka sitten tarjoamalla sen ilmaiseksi.

– Jjokainen koti tarvitsee toimintavarman nettiyhteyden ja valokuitu on kiistatta paras yhteysmuoto. Valokuituverkkojen rakentaminen Suomessa on kaatunut usein aivan liian korkeaan hintaan.

On edullisempaa sekä meille että asiakkaillemme, että vedämme kerralla kuidun mahdollisimman moneen kotiin.

Tommi Linna

Täyskuidulla on otettu erilainen lähestymistapa ja mullistettu hinnoittelu tarjoamalla liittymää jopa ilmaiseksi.

– On edullisempaa sekä meille että asiakkaillemme, että vedämme kerralla kuidun mahdollisimman moneen kotiin. Tätä halvempaa valokuituyhteyttä ei Suomesta saa, joten kannattaa lähteä koko naapuruston voimin mukaan hankkeeseen, Linna huomauttaa.

Valokuituyhteys on etenkin tulevaisuudessa yhtä tärkeä osa kodin infrastruktuuria kuin vesi- tai sähköliittymä. Silti valokuituverkkojen peitto on Suomessa kansainvälisesti katsottuna hyvin vähäinen. Vain 40 prosenttia suomalaisista kodeista käyttää valokuituyhteyttä, kun Ruotsissa luku on jo peräti 93 prosenttia.

Tommi Linnan mukaan länsinaapuri on saatava kiinni.

– Valokuitu on ainoa tiedonsiirtotapa, joka toimii aina luvatulla nopeudella ja sadan prosentin toimintavarmuudella. Valokuitukodissa voit olla varma siitä, että netti toimii juuri niin kuin pitääkin. Se kestää myös käyttöä seuraavat sata vuotta. Monet vanhentuneet teknologiat poistuvat lähivuosina. Esimerkiksi vanhat puhelinkaapelit on monin paikoin jo korjattu pois eikä mobiiliyhteyksistä ole korvaajaksi.

Täyskuituliittymän saatavuuden voi tarkastaa osoitteessa www.tayskuitu.fi