Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omikroniin viittaavan SGTF-löydöksen osuus kertoo virusmuunnoksen nopeasta leviämisestä myös Kymenlaaksossa – 64 tartuntaa torstaina

Kymenlaakson koronatilanne on kehittynyt tällä viikolla huolestuttavasti huonompaan suuntaan. Kymsote ilmoitti 64 tartunnasta torstaina. Sairaalahoidossa on tällä hetkellä neljä koronaviruspotilasta.

Kymenlaaksossa on vahvistunut ensimmäinen koronaviruksen omikron-muunnos viikon 50 lopulla. Omikroniin viittaavan SGTF-löydöksen osuus kertoo virusmuunnoksen nopeasta leviämisestä alueella. Koronatartuntoja esiintyy koko maakunnan alueella.

Tartunnanjäljitys on kuormittunut. Tavallisesti se kontaktoi tartunnansaajan pääsääntöisesti saman päivän aikana. Viikolla 51 viivettä voi olla parikin päivää. Kymenlaaksolaisia kehotetaan noudattamaan suosituksia ja rajoituksia sekä huolehtimaan koronan torjunnan perussäännöistä: maskin käyttö, etäisyys muihin, hyvä käsi- ja yskimishygienia, ihmisjoukkojen välttäminen ja kotikuplissa pysyminen suojaavat myös omikronilta.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.

Ajalla 13.–20.12. näytteitä on tutkittu 3 005.