Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa kielletään sisätiloissa olevat yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä – Koronapassilla rajoitukset voi välttää

Kouvolassa kielletään sisätiloissa olevat yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 henkilöä ajalla 13.12.2021–12.1.2022. Aluehallintovirasto teki päätöksen perjantaina 10.12. Rajoitusten vaihtoehtona yleisötilaisuuden järjestäjä voi tarkistaa yleisöltä koronapassin. Koronapassin käyttö koskee 16 vuotta täyttäneitä.

Mitä toimintaa rajoitus koskee eli missä koronapassi voidaan ottaa käyttöön?

Yleisötilaisuuksia ovat kaikille avoimet tilaisuudet, esimerkiksi konsertit, teatterit, elokuvateatterit, markkinat, urheilutapahtumat ja -ottelut sekä kaikille avoimet koulutustilaisuudet ja seminaarit.

Mitä toimintaa rajoitus ei koske eli missä koronapassia ei voida vaatia?

Yleisötilaisuuksia eivät ole jatkuvasti toistuvat tapahtumat, kuten vaikka viikoittaiset harrastustilaisuudet tai työpaikkojen normaali toiminta. Koronapassin käyttö ei myöskään koske koulujen ja päiväkotien toimintaa, nuorisotaloilla järjestettävää toimintaa, kirjastojen lainaustoimintaa, museoissa ja gallerioissa vierailuja tai liikuntapaikoissa (esimerkiksi uimahalleissa) kävijöitä.

Kaupunki valmistelee parhaillaan yhteistyössä eri tahojen kanssa tukipisteitä henkilöille, joille koronapassin saaminen omatoimisesti on vaikeaa.

– Haluamme varmistaa, että myös esimerkiksi ikäihmiset saavat koronapassin käyttöönsä, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– Julkaisemme maanantaina listan eri paikoista, joista saa apua koronapassin hankintaan Kouvolassa. Lista lähetetään tiedoksi esimerkiksi eläkeläisjärjestöille.”

Tarkistustilanteessa koronapassin QR-koodin voi näyttää matkapuhelimen ruudulta tai paperitulosteesta.

Mistä koronapassin saa?

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. EU:n koronatodistus koostuu kolmesta eri todistuksesta: todistus koronarokotuksesta, todistus koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronavirustaudista.

Katso tästä Usein kysyttyjä kysymyksiä koronatodistuksesta (kanta.fi).

1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta Koronatodistus. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.

3. Avaa koronatodistus painamalla pdf-linkkiä. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen.

4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi tai muulle laitteelle tai ota siitä kuvakaappaus. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Mihin koronapassin käyttö perustuu?

Koronapassin käyttö perustuu aluehallintoviraston rajoituspäätökseen. Aluehallintovirasto on kieltänyt tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Kymenlaakson sairaanhoitopiirin kuntien alueilla kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 50 (viisikymmentä) henkilöä. Määräys on voimassa ajalla 13.12.2021-12.1.2022. Rajoitusten vaihtoehtona yleisötilaisuuden järjestäjä voi tarkistaa yleisöltä koronapassin.

Koronapassi ei poista alueelta maskisuositusta eli koronapassin lisäksi yleisötilaisuuksissa suositellaan vahvasti kaikille edelleen maskin käyttöä.

Koronapassi tarkistetaan vain yli 16-vuotiailta.