Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aluehallintovirasto rajoittaa Kymenlaaksossa yhteislaulutilaisuuksia ja seisomokatsomopaikkoja – Rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin

Kymenlaaksossa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksellä rajoitetaan sisätiloissa ns. korkeariskisiä yleisötilaisuuksia: yhteislaulutilaisuuksia ja sellaisia tilaisuuksia, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa. Päätös koskee koko Kymenlaakson sairaanhoitopiirin aluetta ja on voimassa 3.12.2021–2.1.2022. Rajoituksia ei tarvitse noudattaa, jos tilaisuuden järjestäjä ottaa käyttöön koronapassin.

Sisätiloissa seisomakatsomojen henkilömäärää rajoitetaan niin, että tilaisuudessa voi olla enintään 20 henkilöä, joilla ei ole istumapaikkaa. Istumapaikallisten katsomojen osallistujamäärää ei rajoiteta. Katsomolla tarkoitetaan tilaa, josta yleisö voi seurata esitystä, ottelua tai vastaavaa tapahtumaa. Siten päätös ei kohdistu esimerkiksi messutoimintaan. Päätös kohdistuu vain tilaisuuden yleisöön, ei henkilökuntaan, esiintyjiin tai esimerkiksi urheiluotteluiden pelaajiin.

Lisäksi Kymenlaaksossa rajoitetaan sisätiloissa järjestettäviä yhteislaulutilaisuuksia, jotka ovat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan koronaviruksen leviämisen kannalta korkeariskisiä tapahtumia. Jos yhteislaulutilaisuuteen osallistuu yli 20 henkilöä, tilaan saa ottaa enintään puolet muun lainsäädännön nojalla tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä. Yhteislaulutilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, jonka pääasiallista sisältöä on yhteislaulu. Päätös koskee myös yhteislaulutilaisuuksia, joissa on istumapaikat.

– Kymenlaaksossa ei ole tällä hetkellä voimassa yleisötilaisuuksia koskevia rajoituspäätöksiä. Alueen epidemiatilanne ei ole toistaiseksi yhtä vaikea kuin Päijät-Hämeessä, joten tässä vaiheessa Kymenlaakson rajoitukset kohdistetaan niihin tilaisuuksiin, joissa tartuntariskin on arvioitu olevan suurin. Seuraamme kuitenkin tilanteen kehittymistä tarkasti, kertoo ylitarkastaja Oona Mölsä Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Jos koronapassi otetaan yleisötilaisuuksissa käyttöön kokoontumisrajoitusten vaihtoehtona, sitä tulee edellyttää koko tilaisuuden osalta. Koronapassi pitää tarkastaa tilaisuuteen saapumisen yhteydessä yli 16-vuotiailta henkilöiltä. Koronapassia ei tarkasteta henkilökunnalta, esiintyjiltä tai ottelussa pelaavilta urheilijoilta.