Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eläkeliiton Elimäen yhdistyksen kannanotto: Elimäen terveysasema pitää säilyttää - Tärkeä palvelu etenkin ikäihmisille

Eläkeliiton Elimäen yhdistyksen jäsenet ovat huolissaan Kymsoten suunnitelmasta lakkauttaa Elimäen terveysasema.

Elimäen kirkonkylän ja ympäröivien kylien asukkaiden ikärakenne painottuu yhä enemmän vanhuksiin. Varsinkin heille terveysaseman sijainti omalla paikkakunnalla on erittäin tärkeää. Etäisyydet kyliltä muihin terveysasemiin ovat kohtuuttoman pitkät.

Julkinen liikenne on vähäistä ja satunnaista eikä monellakaan ole käytössä omaa autoa. Taksikyyti niin lääkärissä kuin laboratoriossakin käyntiin kuormittaa paitsi käyttäjän kukkaroa myös yhteiskunnan varoja Kela-korvauksen muodossa. Taksin saanti jo nykyiselläänkin on Elimäellä hankalaa koulukyytien kuormittaessa taksiyrittäjiä.

Asioinnin lisäksi ajanvaraaminen ja puhelinneuvonta oman paikkakunnan terveysasemalla on vanhuksille helpompaa kuin pitkän matkan päässä olevalla. Nettiyhteyksiä ei monellakaan ole käytettävissä ja netin kautta asiointi on ikäihmiselle hankalaa.

Elimäen terveysaseman toiminta, lääkärin ja sairaanhoitajan vastaanotto sekä laboratoriopalvelut, pitää säilyttää. Jos palveluja ei voida pitää Kymsoten uusissa suunnitelmissa toiveidemme mukaisesti entisellään, niin vaadimme niiden säilyttämistä edes muutamana päivänä viikossa.

Eläkeliiton Elimäen yhdistys ry.

Pauli Turkia, puheenjohtaja