Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Poliisi paljasti pimeässä verkossa toimineita huumekauppiaita Kouvolassa – Myyjiä on otettu kiinni ja kotietsintöjä tehty

Kaakkois-Suomen poliisilaitos on paljastanut useita pimeässä verkossa toimineita huumausaineiden myyjiä Kouvolassa, Kotkassa ja Lappeenrannassa, rikoskomisario Lari Rönkä kertoo. Huumeita saatiin myös takavarikoitua.

Kaakkois-Suomen poliisi osallistui valtakunnalliseen huumausainekaupan tehostettuun valvontaan marrakuun alussa.

Kaakossa kirjattiin seitsemän rikosilmoitusta verkossa huumeita myyvästä henkilöstä. Rikostutkinnan aikana otettiin kiinni useita henkilöitä ja tehtiin kotietsintöjä.

Poliisi takavarikoi 77 grammaa amfetamiinia, 136 grammaa marihuanaa sekä jonkin verran Subutex-tabletteja ja muita huumaaviksi aineiksi luokiteltavia lääkkeitä. Lisäksi poliisi takavarikoi myyjiltä yli 8000 euroa käteistä rahaa, jonka epäillään olevan peräisin huumekaupasta.

Osa huumausainekaupasta on siirtynyt verkkoon

Poliisi valvoo aktiivisesti huumeiden levitykseen käytettäviä kauppapaikkoja ja muita alustoja myös verkossa. Viime vuosien aikana viranomaiset ovat saaneet suljettua verkon huumausainekauppapaikkoja ja toimijoita on paljastettu. Kaakkois-Suomessa sekä huumausaineiden myynti että käyttö ovat väestön lukumäärään nähden valtakunnan suurimpia.

Verkkokaupassa Kaakkois-Suomen alueen huumeiden suuri määrä ei kuitenkaan suoraan näy. Verkossa huumeita myydään runsaasti, mutta ei vielä yhtä paljon kuin perinteisessä kaupanteossa.

Suurinta tarjonta on verkossakin marihuanalla, mutta myös vahvempia huumausaineita, kuten amfetamiinia, on myynnissä. Nyt tehtyä verkkovalvontaa kohdennettiin erittäin vaarallisten huumeiden myyjiin, ja siksi amfetamiinin takavarikot nousivat lähelle marihuanan takavarikkomääriä.

Huumeiden verkkokauppaan liittyy muuta rikollisuutta

Kaikkeen huumausainekauppaan, myös verkossa tapahtuvaan, liittyy paljon muuta rikollisuutta, Kaakkois-Suomen poliisi muistuttaa tiedotteessa. Huumeita myyvien väliset ryöstöt ovat lisääntyneet, mikä on johtanut terä- ja muiden aseiden hallussapidon yleistymiseen. Myyjien varustautuminen teräaseilla, kaasusumuttimilla ja sähkölamauttimilla näkyi myös Kaakkois-Suomen valvonnassa takavarikoiduissa esineissä.

Lisääntynyt huumeisiin liittyvä väkivaltarikollisuus ja viranomaisten toimet ovat johtaneet siihen, että verkossa tehtävä huumekauppa on siirtynyt salatuille alustoille.

Voit ilmoittaa epäilemästäsi huumekaupasta

Verkossa toimivista huumausaineiden kauppapaikoista ja huumeiden myyjistä voi antaa poliisille vinkkiä nimettömästi osoitteessa poliisi.fi/nettivinkki tai suoraan sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi.