Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa 29 uutta koronatartuntaa perjantaina – Ravintoloiden anniskelu- ja aukioloaikoihin kiristyksiä sunnuntaina

Kymsoten alueella on todettu perjantaina 35 uutta koronavirustartuntaa. Kouvolassa tartuntoja on ollut 29.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 11 koronaviruspotilasta.

Hallitus on vahvistanut perjantaina uudet ravintolarajoitukset koronaepidemian leviämisalueille. Ilman koronapassia leviämisalueilla anniskeluravintoloiden täytyy lopettaa alkoholin tarjoilu kello 17 ja sulkea ovensa kello 18. Muutos tulee voimaan sunnuntaina 28.11.

Jos ravitsemisliikkeessä ei kuitenkaan anniskella alkoholijuomia, liikkeen saa pitää avoinna kello 05–01. Esimerkiksi pikaruokapaikat ja kahvilat voivat olla avoinna kuten nykyisinkin. Myös baarit ja ruokaravintolat voivat olla auki kello 05–01, jos ne eivät anniskele alkoholijuomia.

Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa ja ulkotiloissa on käytössä vain puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa on sisätiloissa käytössä vain 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Ravitsemisliikkeen kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona edellä mainituille rajoituksille toimija voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.