Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukuuset valaistaan Inkeroisissa ja Myllykoskella – Kausivalot syttyvät Inkeroisissa, Elimäella ja Korialla

Talvivalot valaisevat helmikuun loppuun saakka.

Kimallukset, lumihiutaleet ja puiden valonauhat ilahduttavat jälleen ympäri kaupunkia. Kaupunki valaisee tänäkin vuonna 24 eri kohdetta kuten perinteisen joulukuusen kaupungintalon edustalla, Kuusaan sillan, Inkeroisten ja Valkealan kirkonkylän pääkatujen pylväät. Uutta ovat tänä vuonna säihkepallot Jaalan kirkonkylän puissa.

Kaupungin 24 talvivalokohteesta 13 on kuusia tai muita valaistavia puita. Osa kuusista, kuten Voikkaan ja Myllykosken joulukuuset sekä Kuusankosken liikenneympyrän kuuset kasvavat paikoillaan ja saavat vuosittain jouluvalonsa. Inkeroisten torille ja kaupungintalon edustalle kuuset kaadetaan kaupungin mailta tai saadaan lahjoituksina. Inkeroisten torin tämänvuotinen kuusi on lahjoitus yksityispihalta Inkeroisista.

Kuusien kaadon ja pystytyksen hoitaa kaupungin puisto-osasto. Valot asentaa KSS Rakennus Oy.

Tänä vuonna uusia talvivaloja sijoitetaan Jaalan kirkonkylään Jaalantien varteen. Valot sytytetään joulukuun alussa. Valot ovat samanlaisia pesämaisia säihkepalloja kuin Oikokadulla ydinkeskustassa ja Korialla.

Kuusankosken liikenneympyrän valaistu Serbian kuusi korvaa aiemmin tekniikka- ja ympäristötalon edustalla olleen kuusen. Viime talvena uusia kausivaloja ripustettiin Elimäen kirkonkylän Tapulipuistoon.

Talvivalot syttyvät pääosin tämän viikon aikana. Kävelykatu Manskilla penkkien ja pylväiden värivalot vaihtuvat jouluväreihin Kouvolan joulunavaustapahtuman aikaan la 27.11. Manskilla tunnelmaa luovat myös vaijereihin kiinnitetyt valoketjut, jotka muodostavat eräänlaisen katon kävelykadun päälle sekä maahan heijastettavat värit ja kuviot.

Manskin pari vuotta sitten uudistettua valaistusta hyödynnetään myös muiden juhlapäivien, kuten itsenäisyyspäivän ja uudenvuoden tunnelman luomisessa. Lisäksi kärkijoukkueiden kotiotteluiltoina valaisimiin syttyvät joukkueiden tunnusvärit punainen ja valkoinen tai oranssi ja valkoinen.

Nuutinpäivä 13.1. korjaa joulun pois myös joulukuusien valojen osalta. Muut talvivalot palavat aina helmikuun loppuun saakka, jolloin valoisa aika alkaa jälleen pidentyä.

Valaistusta uusitaan vuosittain käytettävissä olevan budjetin mukaan.