Talousveden keittokehotus ja klooraus päättyy Kaipiaisten alueella – Väliväylän vesisosuuskunnan alueella keittokehotus jatkuu

Kymen Vesi on saanut tänään 19.11. aamupäivällä eilen otettujen vesinäytteiden tulokset. Tulosten perusteella Kaipiaisen alueen veden keittokehotus ja verkoston klooraus voidaan lopettaa. Vaikka klooraus on lopetettu, voi kloorin hajua ja makua edelleen havaita jonkin aikaa vesijohtovedessä. Kloori poistuu vedestä vähitellen kulutuksen myötä.

Väliväylän vesiosuuskunnan alueella varotoimenpiteenä annettu keittokehotus kuitenkin pysyy edelleen voimassa, koska vesiosuuskunnan alueelta torstaina 18.11. otetuista näytteistä löytyi vielä vähäinen määrä koliformisia bakteereja. Muilla Kaipiaisten alueilla (Kymen Veden suorat asiakkaat ja Pohjois-Sippolan vesiosuuskunnan vedenkäyttäjät) vesi on näytteiden perusteella todettu juomakelpoiseksi eikä sitä tarvitse enää keittää.

Väliväylän vesiosuuskunnasta otetaan uusintanäytteet seuraavan kerran maanantaina 22.11. ja niiden tulokset valmistuvat tiistaina 23.11. Väliväylän vesiosuuskuntaa tiedotetaan seuraavan kerran tiistaina 23.11. Kloorin vaikutusta Väliväylän vesiosuuskunnan alueella odotetaan vielä ja veden vaihtuvuuden parantamiseksi vesilaitos laittaa huuhtelun päälle viikonlopun ajaksi.

Kaipiaisten Salen pihalle toimitetussa vesiastiassa on vielä vettä ja se on viikonlopun yli ensisijaisesti Väliväylän vesiosuuskunnan alueella asuvien käytössä.

Alueen asukkaita on tiedotettu asiasta tekstiviestillä. Kymen Vesi Oy pahoittelee tilanteesta asiakkailleen aiheutunutta häiriötä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka