Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulun saa olla turvassa – Lasten ja nuorten joulurauha julistetaan Anjalassa

Nuorisokeskus Anjala järjestää jo perinteeksi muodostuneen Lasten ja nuorten joulurauhan julistuksen 25.11. Kaikille avoin tilaisuus järjestetään Nuorisokeskus Anjalan pihapiirissä, jossa tunnelmaa luovat useat ulkoroihut ja -tulet, joulukuusi ja joulumusiikki. Tapahtumassa on noin kilometrin mittainen toimintarasteja sisältävä jouluvaellus, joulupukki, ponikärryajelua, joulupuuroa ja glögiä.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Anjala Elää -yhdistyksen kanssa. Vuosittain tapahtumaa on ollut tukemassa myös muita paikallisia toimijoita, kuten esimerkiksi K-Market Anjala.

Lasten ja nuorten joulurauha on julistettu Nuorisokeskus Anjalassa vuodesta 2014 lähtien. Joulurauhan julistaa vuosittain eri taho, joka on toiminnallaan mukana tukemassa ja edistämässä lasten ja nuorten hyvinvointia. Tänä vuonna joulurauhan julistaa Kymenlaakson Liikunta, joka toiminnallaan edistää lasten ja nuorten hyvinvointia merkittävästi. Aiempina vuosina joulurauhan ovat julistaneet muun muassa lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila, Suomen nuorisokeskusyhdistys ry:n puheenjohtaja Eija Pietilä sekä Hope ry:n toiminnanjohtaja Eveliina Hostila.

– Joulu on kaikkien juhla, mutta erityisellä tavalla se on suuri lasten juhla. Siksi olemme lapsilta ja nuorilta kysyneet mitä he joulurauhalta odottavat, kertoo Nuorisokeskus Anjalan toiminnanjohtaja Jenni Liikkanen.

– Lasten puheissa esiin nousivat, että joulurauhaa tuovat kynttilät ja valot sekä rauha ja hyvä mieli. Joulurauha on yhdessäoloa läheisten, perheen ja sukulaisten, sekä kavereiden kesken. Se on yhdessäoloa ilman stressiä ja paineita. Joulun saa olla turvassa.

Nuorisokeskus Anjala on osa yhdeksän valtakunnallisen nuorisokeskuksen muodostamaa verkostoa. Toimin taa tukee ja valvoo Opetus- ja kulttuuriministeriö. Nuorisokeskukset ovat voittoa tavoittelemattomia, yleishyödyllisiä yhteisöjä.

Vuonna 2020 kaikki Suomen yhdeksän nuorisokeskusta julistivat ensimmäistä kertaa yhdessä lasten ja nuorten joulurauhan. Tänä vuonna lapsille ja nuorille julistetaan maanlaajuinen joulurauha toista kertaa koko Suomen nuorisokeskus verkoston toimesta.