Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jalkakäytävien talvikunnossapito palaamassa kaupungin hoitoon ensi vuoden alussa – Talvihoidosta ei peritä maksua alueen kiinteistöiltä

Tekninen lautakunta käsittelee tämän viikon kokouksessan jalkakäytävien talvikunnossapitoa. Tekniselle lautakunnalle esitetään, että se päättää asettaa nähtäville ehdotukset, joissa kaupunki ottaa huolehtiakseen jalkakäytävien talvikunnossapidon omakoti-, pari- ja rivitalojen kohdilta vuoden 2022 alusta alkaen tai sen jälkeen, kun lautakunta on tehnyt asiasta päätöksen ja talvihoidosta ei peritä maksua alueen kiinteistöiltä.

Jalkakäytävien talvikunnossapito siirrettiin 1.10.2020 alkaen tontinomistajien vastuulle lukuun ottamatta pientalovaltaisia alueita.

Talven 2020–2021 kokemusten perusteella kuitenkin todetaan, että nykytilanne ei kaikilta osin toimi. Tilanteeseen on jouduttu tekniikan ja ympäristön toimialalle annetun budjettikehyksen takia. Vaikkakaan rahaa ei ole annettu lisää, esitetään kuitenkin, että tilannetta muutetaan siten, että helpotetaan omakoti-, pari- ja rivitaloasukkaiden elämää ottamalla näiden kiinteistöjen kohdilla olevien jalkakäytävien talvihoito kaupungille.

Lisäksi joitakin kohteita esitetään jätettäväksi talvikunnossapidon ulkopuolelle.