Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Reuna-kustantamossa menossa osakeanti – Keväällä ilmestyy 14 kirjaa ja syksyllä kymmenkunta uutuutta

Myllykoskella toimiva Reuna-kustantamo järjestää osakeannin. Annin tarkoitus on tukea yhtiön toiminnan alkuvaihetta ja laajentaa yhtiön ympärillä olevaa yhteisöä.

Reuna Publishing House Oy merkittiin kaupparekisteriin 19.10.2021. Uuden yrityksen hallituksessa ovat kirjailijat Johanna Hasu, Tarja Jussila, Jukka Sakki, Elina Saksala ja Kari Valtonen sekä varajäseninä toimitusjohtaja Olli Sarpo ja mentor Tarja Tornaeus.

– Emme aloita tyhjästä, vaan ostamme kahdeksan vuotta toimineen Reuna Kustantamon kustannusliiketoiminnan, johon sisältyy noin 150 kustannussopimusta, sekä vuosina 2019–2021 ilmestyneiden kirjojen varasto. Näin saamme heti myyntituloja kirjojen myynnistä. Keväällä 2022 ilmestyy 14 uutta kirjaa ja syksyllä 2022 noin kymmenen uutuutta, kertoo toimitusjohtaja Olli Sarpo.

Ostamalla kannattajaosakkeen on sekä tukemassa uuden yhtiön toiminnan alkuvaihetta että osa reunalaista yhteisöä. Osakkeenomistajana pääsee vaikuttamaan mielipiteillä ja ehdotuksilla Reuna Publishing Housen toimintaan, saa osallistumisoikeuden yhtiökokouksiin, tietoa tulevista kirjoista ja tapahtumista, pääsee reunalaisten tapaamisiin ja toiminnan käynnistyttyä myös osinkotuloja.

Osakkeenomistajille tarjotaan myös kirjoja alennettuun hintaan ja mahdollisuus osallistua antologioihin kirjoittajana. Esimerkiksi vuonna 2022 osakkaille tarjotaan mahdollisuus kirjoittaa novelli Joulukalenteri-kokoelmaan. Kesällä 2023 osakkaat ovat Kymi Libri -kirjamessujen vip-vieraita.

Osakkaat voivat halutessaan liittyä myös koelukijoiden rinkiin antamaan arvioita käsikirjoituksista, samoin voi olla osa kirjoituskilpailujen tuomaristoa. Valokuvaajia, piirtäjiä, graafikoita ja muita asiantuntijoita etsitään myös ensisijaisesti omasta Reuna-yhteisöstä.

Kannattajaosakkeen hinta on 1000 euroa. Osakkeita on tähän mennessä myyty noin 30 kappaletta.