Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meijän Ankkapurha tarinakahvila peruuntui - Sippolassa tavataan

Tarinakahvila järjestetään seuraavan kerran 24.11. Taidekeskus Antareksessa Sippolassa.

Meijän Ankkapurha tarinakahvila on jouduttu perumaan osallistujapulan takia keskiviikkoiltana 17.11. Nuorisokeskus Anjalassa.

Tarinakahvilan järjestää Xamkin Älykkäät kulttuurikylät -hanke yhdessä Kymenlaakson museon kanssa.

– Seuraava tarinakahvila pidetään Sippolassa Taidekeskus Antareksessa 24.11. Ankkapurhan alue ja Sippola ovat hankkeen eräitä kohdekyliä, ja näistä aloitamme tämänkaltaisen toimintamallin kokeilun, kertoo Älykkäät kulttuurikylät -hankkeen projektipäällikkö Laura Lehtinen Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulusta..

Konseptia on kehitelty aiemmassa Miljöömatkailu-hankkeessa. Ensi vuonna tarinakahviloita on tarkoitus järjestää metsäteollisuusteemalla liittyen Kymenlaakson metsäteollisuus 150 vuotta juhlavuoteen.

– Tapahtumat on suunnattu paikallisille asukkaille ja ne ovat kaikille avoimia tilaisuuksia. Tilaisuuksien tarkoituksena on tutustua kyliin, löytää ja nostaa esiin paikkojen ja kyläläisten kiinnostavia tarinoita.

– Ihan tavalliset tarinat, tapahtumat, muistot ja sattumukset riittävät, ne kun tekevät kustakin kylästä ainutlaatuisen. Emme siis etsi maailmaa mullistaneita tapahtumia tai sankaritarinoita! Voit ottaa mukaasi valokuvia lempipaikoista tai tärkeistä tapahtumista.

Älykkäät kulttuurikylät voi hyödyntää tarinoita osana kylien tunnetuksi tekemistä ja vetovoiman vahvistamista. Museo saattaa löytää kiinnostavia tarinoita myöhempiä haastatteluja ja arkistotallennuksia varten. Yleisesti tarinoiden jakamisen kautta voi vahvistaa yhteisöllisyyttä, paikkaan kuulumisen tunteita sekä kulttuuriperintötietoisuutta.