Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa viikonloppuna 55 koronavirustartuntaa – Tartuntoja saatu metsästysporukassakin

Kymenlaaksossa todettiin viime viikolla yhteensä noin 130 uutta koronavirustartuntaa, kun edellisellä viikolla tartuntoja todettiin noin 90. Lauantaina todettiin 20, sunnuntaina 22 ja maanantaina 13 tartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Koronaepidemia on leviämisvaiheessa ja tartuntoja esiintyy eri puolilla Kymenlaaksoa. Tartunnanlähteinä ovat samassa taloudessa asuvien ja muun lähipiirin lisäksi baarit ja ravintolat, tartuntoja on saatu myös muun muassa metsästysporukassa. Venäjän ja Viron erittäin vaikea koronatilanne heijastuu myös Kymenlaaksoon, ja näihin maihin matkustamista pohtivien on syytä erittäin tarkoin harkita matkan tarpeellisuutta.

Kymenlaaksolaisia kehotetaan toimimaan vastuullisesti epidemian leviämisen estämiseksi. Erityisesti rokottamattomien, mutta myös rokotettujen henkilöiden on syytä käyttää maskia ruuhkaisissa sisä- ja ulkotiloissa. Samoin perusohjeet hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on tärkeä muistaa. Edelleen kehotetaan jokaista hakeutumaan koronarokotuksiin ja huolehtimaan myös tehosteannoksien ottamisesta.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys. Ajalla 1.–8.11. näytteitä on tutkittu 2 484.