Ravintolarajoitukset perjantaina voimaan, käyttöön myös koronapassi – MaRa tekee kantelun Kymenlaakson ravintolarajoituksista

Valtioneuvosto on torstaina päättänyt asettaa Kymenlaakson ravintoloille leviämisvaiheen rajoitukset. Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina 5. marraskuuta.

Ravintoloiden anniskelu on sallittu kello 7–24 ja ne saavat olla avoinna kello 5–01. Kaikilla asiakkailla tulee sisätiloissa olla oma istumapaikkansa pöydän tai sitä vastaavan tason ääressä.

Vaihtoehtona rajoituksille ravintola voi edellyttää asiakkailtaan koronapassin käyttöä.

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tiedotti, että se tekee päätöksestä kymenlaaksolaisten jäsenyritystensä puolesta kantelun oikeuskanslerille.

Yhdistyksen tiedotteen mukaan valtioneuvosto on päättänyt rajoitusten asettamisesta tilanteessa, jossa Kymenlaaksossa ollaan saavuttamassa 80 prosentin rokotekattavuus.

– Alueellinen koronakoordinaatioryhmä ei mainitse ravintoloita lainkaan listatessaan yleisimpiä tartunnanlähteitä, mutta tästä huolimatta rajoitukset kohdistetaan vain ravintoloihin.

Sairaalahoidossa on seitsemän henkilöä, jotka ovat alueellisen koronakoordinaatioryhmän mukaan lähes ainoastaan rokottamattomia henkilöitä.

– Ravintolayrittäjät ja -työntekijät kantavat ainoana elinkeinoelämän alana rokottamattomuudesta aiheutuvat kielteiset taloudelliset seuraukset. Ravintoloihin kohdistetut rajoitukset eivät ole oikeasuhtaisia ja välttämättömiä, kuten tartuntatautilaki edellyttää. Erityisen moitittavaa on rajoitusten kohdistaminen ruokaravintoloihin, jotka THL on luokitellut vähäisen riskin tiloiksi kuten päivittäistavarakaupat ja kampaamot.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka