Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaaksossa on viikon aikana todettu 90 tapausta, viikonloppuna 41 – Alueella on riski joutua uudelleen epidemian leviämisvaiheeseen

Koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Kymenlaaksossa runsaasti viimeisen viikon aikana. Viikossa on todettu 90 tapausta, mikä tarkoittaa, että koronatilanne on alueella etenemässä huolestuttavasti. Kymenlaaksossa on riski joutua uudelleen epidemian leviämisvaiheeseen.

Kymenlaaksolaisia kehotetaan muistamaan hyvä käsi- ja yskimishygienia, maskin käyttö ruuhkaisissa tilanteissa sekä tarvittaessa aina menemään koronavirustestiin. Edelleen kehotetaan kaikkia hakeutumaan koronarokotukseen ja ottamaan myös tehosteannokset.

Uusia koronatartuntoja esiintyy koko Kymenlaakson alueella. Tautiryvästymiä on todettu muun muassa baarissa ja yksityisissä illanvietoissa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä seitsemän koronaviruspotilasta.

Kymsotessa tehdään kaikista uusista todetuista tartunnoista tartuntaketjujen selvitys.Ajalla 26.10.–1.11. näytteitä on tutkittu 1 987.