Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkä rataliikennekatkos – Myllykoskella Tuomijoen vanha silta puretaan ja siirretään uusi silta paikalleen, Pitkäkallion ja Inkeroisten välillä Keltakankaansuoralla vaihdetaan ratarumpu

Kouvola–Kotka/Hamina -ratahankkeessa on 29.–31.10. pitkä rataliikennekatkos. Katkon työaika on perjantaista 29.10. kello 21.30 maanantaihin 1.11. kello 03.30 asti.

– Hyödynnämme lokakuun loppuun aikataulutetun katkon suunnitellusti. Yksi isoimmista toimenpiteistä on Myllykoskella Tuomijoen vanhan ratasillan purkaminen ja uuden, vanhan sillan sivussa rakennetun ratasillan siirtäminen tunkkaamalla paikoilleen, kertoo apulaisjohtaja ja Kouvola–Kotka/Hamina-ratahankkeesta vastaava projektipäällikkö Miia Kari Väylävirastosta.

Pitkäkallion ja Inkeroisten välillä Keltakankaansuoralla Inkeroisissa vaihdetaan ratarumpu. Työt vaikuttavat tieliikenteeseen jo ennen viikonlopun katkoa ja myös sen jälkeen. Keltakankaansuoran toinen, rautatien puoleinen ajokaista on suljettu liikenteeltä noin 80 metrin matkalta 26.10.–3.11. Liikennettä ohjataan liikennevalo-ohjauksella. Rataliikennekatkoa pidempi aika tarvitaan ratarummun vaihtoa valmisteleviin ja viimeisteleviin töihin.

Sähköratatöihin liittyen Myllyvuoren syöttöasemalla tehdään liikennekatkon aikana erotusjakso. Inkeroisten alikulkusillan kohdalla puolestaan tehdään kaapelimuutostöitä.

Juurikorvessa tehdään Juurikorven ja Kotkan välille rakennettavaan 1100 metrin kohtausraiteeseen liittyviä töitä. Kohtausraiteen rakentaminen parantaa rataosuuden välityskykyä.