Vettä ei tarvitse enää keittää Kaipiaisissa – Vesinäytteistä ei löytynyt merkkejä saastumisesta

Vettä ei tarvitse enää keittää Kaipiaisissa. Alueella lauantaina annettu ruoka- ja juomaveden keittokehotus ei ole enää voimassa, Kymen Vesi kertoo nettisivuillaan.

Keittokehotus annettiin veden epäillyn saastumisen vuosi. Myös varotoimena lauantaina aloitettu juomaveden klooraus lopetettiin sunnuntaina aamupäivällä.

Kaipiaisten vesitornista otetuissa näytteissä havaittiin laboratoriotulosten perusteella pieniä määriä koliformisia bakteereja lauantaina.

Näytteestä tutkittiin myös e.coli -bakteerit, jotka viittaavat veden ulosteperäiseen saastumiseen, mutta niitä ei löytynyt.

Eri pisteistä verkostovedestä otettiin vesinäytteitä lauantaina. Tulokset ovat valmistuivat sunnuntaina aamulla valmistuneet eikä niistä löytynyt merkkejä veden saastumisesta.

Vesitorni poistetaan käytöstä toistaiseksi

Kaipiaisten vesitorni poistetaan toistaiseksi käytöstä sen puhdistamiseksi. Myös ongelman syytä selvitetään eli miten tornin veteen on päässyt koliformisia bakteereja.

Tiedotteen mukaan putkistossa seissyttä vettä on hyvä hetken aikaa juoksuttaa, jos vesi näyttää samealta. Vesijohtoveden klooraus on lopetetaan, mutta kloorin hajua ja makua voi edelleen havaita vesijohtovedessä. Tarvittaessa kloorin hajua ja makua voi vähentää keittämällä tai seisottamalla vettä astiassa. Kloorattu vesi on vaaratonta, mutta se voi aiheuttaa herkille ärsytysoireita.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka