Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tehdes – Arkkitehtuuriseikkailu Alvar Aallon jäljillä 5.–7.-luokkalaisille syyslomaviikolla

Tehdes – Arkkitehtuuriseikkailu Alvar Aallon jäljillä järjestetään 5.–7.-luokkalaisille syyslomaviikolla 25.–26.10. Ankkapurhassa.

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen leirillä on tiedossa havainnointia kaikilla aisteilla ja eri välineillä, ideointia sekä erilaisia rakentelu- ja suunnitteluharjoituksia.

Seikkailulla tutustutaan Alvar Aallon suunnittelemaan Tehtaanmäen kouluun kulkemalla elämyksellinen reitti sen tilojen läpi. Kulkua rytmittävät rastit, jotka houkuttelevat etsimään paikan henkeä kaikilla aisteilla ja rakentelemaan monenlaisista materiaaleista ja eri mittakaavoissa. Millaista tarinaa talo kertoo? Millaiseen tekemiseen se houkuttelee? Seikkailua jatketaan tutustumalla muotoilun maailmaan.

Omia ideoita rakennetaan käsinkosketeltaviksi pienoismalleiksi. Mitä haluaisit lisää kouluun? Minkälainen olisi vaikka unelmien huonekalu koulussa? Prototyyppejä rakennetaan muotoilijoiden ohjauksessa erilaista hauskoista ja värikkäistä materiaaleista.

Majoitus järjestetään Nuorisokeskus Anjalassa ja työpajoja pidetään Tehtaanmäen koululla.

Arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatuksen leirin toteuttavat yhdessä Kouvolan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu ja Nuorisokeskus Anjala. Pedagogista sisältöä leirille tuottavat yhteistyökumppanit Suomen muotoilukasvatusseura ja Arkkitehtuurikoulu Arkki. Tapahtuma siirtyi lokakuuhun Kouvolan Alvar Aalto -viikolta koronan takia.

Tehdes-tapahtumakokonaisuudessa on tulossa myös kehittäjien innovaatioleiri marraskuussa. Leiri liittyy Tehtaanmäen koulun uuden käyttötarkoituksen etsintään koulukäytön päättyessä kouluverkkouudistuksen myötä.

Xamk ja Kouvolan kaupunki ovat tehneet yhteistyötä uuden käyttötarkoituksen löytämiseksi. Helmikuussa 2020 valmistuneessa esiselvityksessä erääksi mahdolliseksi suuntalinjaksi nousi kasvatustoiminta arkkitehtuuriin ja muotoiluun liittyen.

Tehdes-kokonaisuuteen kuuluva leiri, aiemmin elokuussa järjestetyt webinaarit ja marraskuussa toteutettava kehittäjien innovaatioleiri tarkastelevat tätä vaihtoehtoa ja auttavat kehittämään toimintamalleja sekä tekemään tunnetuksi koulua sekä arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatusta. Leiri testaa toimintaa koululla kohderyhmän parissa ja tarkastelee toteuttamismahdollisuuksia yhteistyökumppaneiden kanssa.

Kehittäjien innovaatioleiri järjestetään marraskuussa Tehtaanmäen koululla Ankkapurhan kulttuuripuistossa. Leirin aikana tutustutaan alueeseen ja kehitetään yhdessä sidosryhmien kanssa koulun uuskäytön mahdollisuuksia. Työpajaan ovat tervetulleita kaikki, jotka haluavat osallistua kehittämistyöhön ja tutustua arkkitehtuuri- ja muotoilukasvatukseen sekä osallistaviin menetelmiin.