Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Piia ja Kai Mäkelä Ummeljoelta ja Eira ja Jari Willström Hämeenkylästä tuottivat tilallaan 9125 päivää korkeimman laatuluokan maitoa

9125. Näin monta peräkkäistä päivää ovat kultaisella Walter Ehrström -mitalilla palkitut tilat tuottaneet korkeimpaan laatuluokkaan kuuluvaa maitoa. Walter Ehrströmin säätiö palkitsi 126 maidontuottajaa 25 vuoden keskeytymättömästä korkeimman laatuluokan maidon tuottamisesta.

Kouvolassa mitalin sai kaksi maitotilaa. Osuuskunta Tuottajain Maidon alueella laatumaitoa tuottivat Piia ja Kai Mäkelä Ummeljoelta sekä Eira ja Jari Willström Hämeenkylästä.

Korkeimman laatuluokan eli E-luokan maito ei synny sattumasta. Korkeamman laatuluokan tavoittaminen edellyttää tilalla herkeämätöntä tarkkuutta maidon lypsyhygienian ja utareterveyden osalta. Näin tankkimaidon bakteeri- ja soluluvut pysyvät E-luokan maidolle asetettujen raja-arvojen alapuolella. Palkittujen tilojen maidossa ei myöskään saa esiintyä antibiootti- tai pesuainejäämiä eikä muita laatupoikkeamia. Yksikin laatupoikkeama johtaa siihen, että palkintovuosien laskenta aloitetaan alusta.