Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronarajoituksia puretaan kouluissa ja päiväkodeissa – Maskien käyttö on ensi maanantaista lähtien harkinnanvaraista

Maanantaista 11.10. alkaen Kouvolan kaupunki ei enää työnantajana edellytä työntekijöiltä maskin käyttöä varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja 2. asteella. Työntekijät, oppilaat ja opiskelijat sekä kouluissa ja päiväkodeissa vierailevat voivat jatkaa maskin käyttöä oman harkintansa mukaan.

Maskin käyttöä suositellaan edelleen erityisesti niille 12 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka eivät ole saaneet kahta koronavirusrokotetta. Kymsote suosittaa maskien käyttöä erityisesti rokottamattomille toisen asteen opiskelijoille. Tästä ikäryhmästä on löytynyt viime viikkoina useita koronatapauksia Kymenlaaksossa.

Yhteisiä koko koulun tai päiväkodin sisätilaisuuksia ei suositella toistaiseksi järjestettävän perusopetuksessa, varhaiskasvatuksessa ja toisella astella.

Turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén nostaa esiin kaksi tärkeää asiaa: kouluun ja päiväkotiin tullaan vain terveenä – ja rokotusten suoja on nyt erityisen tärkeää

– Haluamme muistuttaa työntekijöitä, perheitä ja opiskelijoita nyt erityisesti kahdesta asiasta, hän sanoo.

– Ensimmäinen on: tule kouluun, päiväkotiin ja työpaikalle vain terveenä. Sairaan lapsen, nuoren ja aikuisen paikka on kotona.

– Toinen tärkeä asia: Jos et vielä ole ottanut rokotetta, nyt se kannattaa viimeistään ottaa. Muiden rajoitusten purkautuessa 12 vuotta täyttäneiden suojaus perustuu nyt rokotuksen ottamiseen.

Kouvolan kaupunki ja Kymsote suosittelevat koronarokotuksen ottamista kaikille 12 vuotta täyttäneille. Rokotukseen voi mennä ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta walk-in – rokotuspäivinä. Walk in –päivissä voi myös käydä aikaistamassa toisen rokotusannoksen ottamista, mikäli ensimmäisen annoksen saamisesta on kulunut vähintään kuusi viikkoa.

Tietoa ajanvarauksesta ja walk-in –rokotuksista löytyy Kymsoten verkkosivuilta: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

THLn tuoreessa riskinarviossa koulut ja päiväkodit arvioidaan matalan koronariskin kohteiksi. THLn tilastojen mukaan kouluissa ja päiväkodeissa valtakunnallisesti altistuneista 1,9% on saanut koronatartunnan koko pandemian aikana.

Kouvolassa ei ole syksyn 2021 aikana todettu koronaviruksen tartuntaketjuja kouluissa tai päiväkodeissa. Yhteensä koko pandemian aikana Kouvolassa on todettu noin 1500 henkilön altistuneen koronavirukselle koulussa tai päiväkodissa. Näistä 12 henkilön, eli alle prosentin on todettu saaneen jatkotartunnan.