Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päiväkotikuvis alkoi Korialla Napan, Hiivurin ja Upseerin päiväkodeissa sekä Kaipiaisten päiväkodissa

Kouvolan kansalaisopiston ja Kouvolan varhaiskasvatuksen yhteinen taidekasvatuspilotti, päiväkotikuvis pyörähti käyntiin syyskuussa. Syyslukukaudella järjestetään yksitoista ryhmää ja loput ryhmät pidetään kevään puolella. Syyslukukaudella ryhmiä järjestetään muun muassa Korialla Napan, Hiivurin ja Upseerin päiväkodissa sekä Kaipiaisten päiväkodeissa. Opettajina syksyn ryhmissä toimivat kansalaisopiston tuntiopettajat Kaisa Hirvikoski ja Pia Liila sekä suunnittelijaopettaja Salla Pesonen.

Päiväkotikuviksessa lapset pääsevät tutustumaan ympäristöä havainnoiden, ihmetellen, leikitellen ja elämyksellisesti kokien visuaaliseen ilmaisun maailmaan niin kuvataiteen, käsityötaiteen kuin mediataiteen tekniikoita hyödyntäen.

Päiväkotikuviksen tavoitteena on rikastuttaa päiväkodeissa annettavaa taidekasvatusta ja siten tukea ja vahvistaa niin lasten kuin lasten kanssa päiväkodeissa työskentelevien aikuisten mielen hyvinvointia.

Kansalaisopiston koulutuspäällikkö Ulla Tommiska kertoo, että kansalaisopiston ja varhaiskasvatuksen yhteisessä taidekasvatuspilotissa on lukuvuonna 2021–2022 mukana yhteensä 13 päiväkotia ja näissä 28 viiskari- sekä eskari-ikäisten ryhmää. Toimintaan osallistuu yhteensä lähes kolmesataa 5–6-vuotiasta lasta, joiden toivomme tätä kautta löytävän tiensä taiteen perusopetuksen pariin myös jatkossa.

Ensimmäisten päiväkotikuvisviikojen aikana on piirretty ja maalattu aarrelaivoja sekä merellisiä maisemia. Taiteilun lomassa on pohdittu monia, lasten tekemiä tärkeitä havaintoja, kuten merien roskaantumista ja roskaisten merien puhdistamista, uimakelpoisen veden väritystä sekä merirosvojen eväsvarastojen riittävyyttä.

Kaiken kaikkiaan muutaman viikon ajan käynnissä ollut päiväkotikuvistoiminta on jo ehtinyt levittää ympärilleen valtavasti iloa.