Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen edustusasu jälleen päälle - Joel Naukkarinen kisaa coastal-suodun MM-kilpailuissa viikonvaihteessa Portugalissa

Nesteen Soutajia edustava Joel Naukkarinen osallistuu 30.9.–2.10. Portugalin Oeirassa pidettäviin coastal-soudun MM-kilpailuihin. Kisaan on ilmoittautunut yli 700 soutajaa 34 eri maasta. Mukana on useita Tokion olympialaisissa mitaleita saavuttaneita soutajia.

Viime viikonloppuna Tampereen SM-kisoissa Naukkarinen souti coastalin pikamatkan 2,3 kilometriä menestyksekkäästi kaikissa mahdollisissa veneluokissa. Kultaa tuli miesten yksikössä ja miesten kaksikossa Juho-Pekka Petäjäniemen kanssa. Petäjäniemi ja Naukkarinen soutavat yhdessä myös tämän viikon MM-kilpailuissa. Toiseksi lähdössä sijoittui Jukka-Pekka Kauppi ja Pekka Mäkelä. Yhdessä nämä kaksikot muodostavat MM-kisoissa Suomen nelikon ja perähenkilöksi tulee Saija Pihkanen. SM-kisoissa Naukkarinen souti vielä sekakaksikossa hopeaa puolisonsa Iida Niemen kanssa.

Joel Naukkarinen osallistuu Portugalissa kahteen luokkaan: miesten nelikkoon ja miesten kaksikkoon.

Coastal-soutu, rannikkosoutu tai ”koustalointi” on nopeiden kasvava soutulaji maailmassa. Kansainvälisen soutuliiton tavoitteena on saada coastal-soudusta olympialaji vuoden 2028 olympialaisiin. Nuorten olympialaisissa 2022 laji on jo mukana.

Coastal-soudun perustekniikka on vastaava kuin olympialuokan soudussa. Itse vene on painavampi ja leveämpi, siten vakaampi avoveden merenkäyntiin. Idea on nimenomaan lähteä tuuleen ja aaltoihin soutamaan.

Veneen muoto mahdollistaa veden poistumisen veneestä. Näin suunnittelussa on jo huomioitu turvatekijät kovemman kelin soutuun. Joel Naukkariselle laji sopii hyvin, koska siinä tarvitaan muun muassa voimaa ja taktiikkaa muita soutumuotoja enemmän.

Naukkarinen jatkaa uraansa ainakin vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin asti. Hän on soutanut Suomen soutumaajoukkueessa vuodesta 2014 lähtien. Urallaan kilpasuotajalle on kertynyt yli 130 SM-mitalia eri soutumuodoista, kuusi MM- ja kolme EM-mitalia, kymmenen Suomen ennätystä ja kaksi maailmanennätystä.