Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymenlaakson kauppakamari: Urheilu- ja kulttuuritapahtumissa kävijöitä palvelisi myöhäinen junavuoro Kouvolasta Kotkaan

Kymenlaakson kauppakamari on antanut lausunnon Liikenne- ja viestintäministeriölle ostettavasta henkilöjunaliikenteestä vuosille 2022–2030.

Kauppakamari esittää lausunnossaan, että Helsingistä kello 21.35 lähtevä Z-juna jatkaisi Lahden sijasta Kouvolaan saakka. Näin se palvelisi pääkaupunkiseudun tapahtumissa vierailevia paremmin kuin nykyinen kahdeksan jälkeen lähtevä junavuoro.

Kymenlaakson junapilottihankkeen yhteydessä jäi toteuttamatta urheilu- ja kulttuuritapahtumamatkailua palveleva myöhäisillan junavuoro Kouvolasta Kotkan satamaan. Tällä hetkellä viimeinen juna Kotkan suuntaan lähtee 20.37, johon urheilu- ja kulttuuritapahtumissa vierailijat eivät ennätä. Myöhäisillan junavuoron lisääminen tukisi maakunnan sisäistä liikkumista kestävällä tavalla.

Kymenlaakson kauppakamari tukee Etelä-Savon kauppakamarin lausuntoa, jossa esitetään junavuorojen lisäämistä aamuliikenteeseen.

Aamulla Helsingistä Kouvolan kautta Savon rataa pohjoiseen kulkeva junavuoro puuttuu kokonaan. Ensimmäinen juna on Mikkelissä 10.51 ja Kuopiossa vasta puolen päivän jälkeen, mikä ei tue työmatkaliikkumista junalla. Aamuvuorolla on merkitystä myös alueen sisäisessä työmatkaliikenteessä.

Työmatkaliikenteen kannalta on kestämätöntä, mikäli maakunnista ei pääse Helsinkiin ennen aamuyhdeksää. Savosta ei liikennöidä junavuoroa, jolla pääsisi Mikkelistä Helsinkiin ennen kello yhdeksää. Vuoden 2020 loppuun asti em. aamuvuoro oli ns. velvoiteliikennettä. Aamun junavuoron puuttuminen pakottaa käyttämään työmatkaliikenteessä autoja.