Yhdistykset voivat saada työntekijän töihin – Kaupunki maksaa palkan ja yhdistys järjestää työtehtävät

Kouvolan työllisyyden edistämisessä on nyt onnistuneesti pilotoitu edelleensijoittamisen mallia yhdistyksille. Kaupunki maksaa palkkatuetun työntekijän palkan ja yhdistys järjestää työtehtävät sekä hoitaa työn johtamisen. Työntekijät ovat kaupungin palkkalistoilla eikä yhdistykselle tule palkkaamisesta kustannuksia.

Rekrytointi hoidetaan yhdessä kaupungin työllistämisyksikön eli Mari Rouvarin tai Aulikki Haikalan kanssa. Ehdokkaat tulevat TE-toimiston kautta. Kaupunki hakee palkkatukea edelleensijoitettavien palkkaamiseen, ja siksi rekrytointi on hoidettava yhteistyössä työllisyyden edistämisen ja TE-toimiston kanssa. Työsopimus voi olla joko osa-aikainen (vähintään 20 h viikossa) tai kokoaikainen. Määräaikaisen sopimuksen kesto on 8 kuukautta.

Edelleensijoitusmallin käyttäminen on nyt ajankohtaista, koska kohtaanto-ongelmat ovat iskeneet pahasti kaupungin palkkatukipaikkoihin. Päiväkoteihin ja kouluihin ei ole syksyn aikana saatu TE-toimistosta ehdokkaita. Tavoitteena on, että uudet ja kiinnostavat paikat yhdistyksissä tavoittaisivat sellaisia työnhakijoita, jotka kaipaavat mielekästä työtä yhdistyskentällä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka