Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Anjalalainen Petri Tani aloittaa marraskuussa Kouvolan ammattiopiston toimitusjohtajana: "Mitä tarjonnassa on tänään, ei ehkä tarjoa ratkaisua huomisen osaamisvaateisiin"

Vuoden alusta käynnistyvän Kouvolan ammattiopiston toimitusjohtajaksi on valittu terveystieteiden maisteri, MBA Petri Tani. Anjalassa asuva Tani aloittaa tehtävässä marraskuun alussa.

Toimitusjohtajan paikkaa haki 17 henkilöä. Lopullinen valinta tehtiin kolmen ehdokkaan joukosta.

Petri Tani saa johdettavakseen yli 300 ammattilaisen ja noin 7000 opiskelijan Kouvolan Ammattiopisto Oy:n, joka aloittaa toimintansa vuoden 2022 alussa. Kouvolan kaupungin ja Kouvolan Aikuiskoulutussäätiön perustamassa uudessa ammatillisen koulutuksen yhtiössä yhdistyvät Kouvolan seudun ammattiopisto KSAO:n ja Aikuiskoulutus Taitajan koulutustoiminta.

– Kahden erillisen koulutusorganisaation toimintojen yhdistämisessä on valtava työ. Olen kuitenkin todella innoissani toimitusjohtajan ja rehtorin tehtävästä. On myös iso juttu, että voin tehdä työtä Kouvolassa ja kouvolalaisille.

Uusi toimitusjohtaja luottaa vahvaan yhteistyöhön työelämän muutosten edessä.

– Työelämä muuttuu vauhdilla, ollaan isojen haasteiden edessä. Siinä missä meillä on tarvetta työvoimasta ja osaajista eri aloilla, samalla on reservissä noin 300 000 ihmistä ilman työtä. Osaavan työvoiman puute on oikeasti este monen yrityksen kasvulle ja kehitykselle, puhumattakaan julkisesta sektorista. Tämä ongelma meidän tulee "taklata" ja uskon, että Kouvolan ammattiopisto Oy tulee tarjoamaan tähän ratkaisun avaimia. Kouvolan ja koko seutukunnan kehittyminen tästä näkökulmasta on mielestäni myös osaltaan ammattiopiston vastuulla, Petri Tani kertoo.

Myös osaamisen tarve muuttuu.

– Se, mitä meillä on tarjonnassa tänään, ei ehkä tarjoa ratkaisua huomisen osaamisvaateisiin. Olen todella luottavainen siihen, että meitä on Kouvolassa monta samalla tavalla ajattelevaa. Toisen asteen ammatillisen koulutuksen tulee vastata työelämän tarpeisiin ja asiantuntijuuden tulee rakentua aitoon työelämäkontekstiin.

Haimme Kouvolan Ammattiopisto Oy:n toimitusjohtajaksi kokenutta, kehittämissuuntautunutta ja vahvaa verkostoitumiskykyä omaavaa johtajaa, joka laittaa itsensä sataprosenttisesti likoon uuden koulutusyhtiön toiminnan käynnistämiseen ja pitkäjänteiseen kehittämiseen, kertoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Veikko Niemi.

– Petri Tanilla on kouvolalaisena vahva alueen elinkeinoelämän ja julkisen sektorin tuntemus sekä varsin laaja verkosto alueen toimijoihin, vaikka onkin lähes koko työuransa toiminut Kouvolan ja Kymenlaakson ulkopuolella.

Tani siirtyy toimitusjohtajan tehtävään Laurea ammattikorkeakoulun johtajan paikalta Vantaalta. Laureassa Tanin tehtäviin ovat kuuluneet tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan kehittäminen ja johtaminen yksityisen ja julkisen setorin kanssa, niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. Jatkuva oppiminen, kuin myös opetuksen kehittäminen monine haasteineen sekä sidosryhmäyhteistyön vahvistaminen ovat olleet osa korkeakoulujohtajan arkea. Yhteistyö toisen asteen oppilaitosten kanssa on ollut tiivistä, sillä merkittävä osa ammattikorkeakouluopintoihin hakeutuvista tulee ammattiopistojen kautta.

– Tanin aiempi muutosjohtamiskokemus sekä osallistava, yhdessä tekemisen johtamisote tukee uuden toimitusjohtajan tärkeintä tehtävää – kahden erilaisen toimintakulttuurin omaavan oppilaitoksen yhdistäminen ja uuden organisaation rakentaminen yhdessä henkilöstön kanssa. Kouvolan alueen toimijoiden ja sidosryhmien valmis tuntemus on erinomainen tausta kehittää opiskelijoiden, julkisen sektorin ja yritysten tarpeista lähtevää koulutusta, valintaryhmää edustava Veikko Niemi jatkaa.