Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Myllykoski–Inkeroinen alueen perhekeskusverkosto sai 167 vastausta hyvinvointikyselyyn – Vertaistukiryhmä pienten lasten vanhemmille alkaa Keltakankaan perhekeskuksessa

Kakspy ry järjestää yhdessä Kymsoten perhekeskusverkoston ja Anjalankosken seurakunnan kanssa vertaistukiryhmän pienten lasten vanhemmille. Ryhmä järjestetään Keltakankaan perhekeskuksen tiloissa joka toinen maanantai 4.10.–13.12. Lapset on mahdollista viedä seurakunnan lapsiparkkiin Myllykoskelle ryhmän ajaksi.

– Korona-aika on tuonut moneen perheeseen yksinäisyyden tunnetta ja sosiaalisen tuen puutetta. Pitkittyessään sosiaalinen eristyneisyys voi johtaa uupumistilaan, jolloin vanhemman olotilaa hallitsevat jatkuva väsymys, vanhemmuuteen liittyvä kyvyttömyyden tunne ja emotionaalinen etääntyminen lapsesta, sanoo Kakspyn perhe- ja läheistyöntekijä Tiina Saavalainen.

Tutkimusten mukaan uupumusriski on erityisen suuri, jos ulkopuolelta tulevien vaatimusten lisäksi vanhemmalla on korkeat vaatimukset myös itseään kohtaan.

Kartoittaakseen perheiden hyvinvointia Myllykoski–Inkeroinen alueen perhekeskusverkosto järjesti kyselyn, jossa muun muassa kysyttiin, millaista tukea he kaipaisivat.

– Vastauksia saatiin 167 kappaletta ja niissä nousi esiin vanhemmuuden vertaistuen, voimavarojen tukemisen ja tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjaannuttamisen lisäksi yksinkertaisesti toive kohdata muita ihmisiä ja saada juttuseuraa.

Tiina Saavalainen kertoo, että tähän tarpeeseen vastaamaan rakennettiin yhdessä vertaistukiryhmän malli, jossa kuuden kokoontumiskerran aikana käydään läpi mielen toimintaa stressitilanteessa, sisäistä puhetta, tunteiden säätelyä ja tarpeita, toimivan vuorovaikutuksen rakentamista, pohditaan omia arvoja, rakennetaan resilienssiä ja tuetaan voimavaroja.

– Ryhmä on maksuton ja avoin kaikille alle kouluikäisten lasten vanhemmille. Älä jää yksin vaan tule mukaan!

Ryhmässä noudatetaan Kymsoten koronasuosituksia.