Pari viikkoa sitten pakkolaskun tehnyt pienlentokone alkoi vuotaa – Pelastuslaitos torjui pientä kerosiinimäärää Enäjärvellä

Kaksi viikkoa sitten 21.8. Enäjärvellä pakkolaskun tehneen pienlentokoneen polttoainesäiliö alkoi vuotaa. Vuodon huomasi naapuri ja soitti maanomistajalle. Kymenlaakson pelastuslaitos kävi sunnuntaina tarkastamassa Saunakorven maastossa edelleen olevan koneen.

Päivystävä palomestari Ilpo Kopra kertoo, että pieni määrä lentokerosiinia on päässyt vuotamaan koneesta ilmeisesti polttoainesäiliön paineentasauksen takia. Ylivuotoputkesta oli tippunut hieman kerosiinia, jota näkyi ohuena kalvona pelto-ojassa.

Pakkolaskun jälkeen tilanne tarkastettiin, mutta silloin koneessa ei ollut vuotoja.

Pelastuslaitos asetti keräysastian siiven alle ja öljyntorjuntapuomin ojaan.

Kone on Korpan mukaan ehjä, mutta ennen pakkolaskua Utissa tankkaamassa käyneen koneen polttoainesäiliö on melko täysi. Kone on kallellaan ja paine säiliössä on alkanut nousta auringon lämmön vaikutuksesta.

Lentokerosiini on nopeasti haihtuvaa eikä ympäristövaaraa ole. Kerosiinivuodon huomasi tilannetta tarkkailemassa käynyt maanomistaja. Hälytys pelastuslaitokselle tuli kello 9.43.

Siviililentokoneen vieminen pois laskeutumispaikalta on omistajan vastuulla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka