Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kouvolassa walk in -rokotuksia keskiviikkona ja torstaina – Jonotusajat ovat jo maltillisia

Kymsote järjestää viikoilla 35 ja 36 walk in -päiviä, jonne on mahdollista saapua rokotettavaksi ilman ajanvarausta. Walk in -rokotuksissa on mahdollista aikaistaa tehosteannosta, mikäli 1. annoksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa. Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä päivät ovat keskiviikko ja torstai tällä viikolla.

Samoina päivinä rokotetaan myös henkilöitä, joilla on varattu rokotusaika. Heidän rokotusaikansa pysyvät ennallaan. Ilman ajanvarausta saapuvat odottavat vuoroaan omassa jonossaan.

Walk in -rokotusten pahimmat ruuhkat ovat jo taittuneet. Jonotusajat ovat olleet viime aikoina maltillisia.

– Vaikka jonotusajat ovat lyhentyneet, ovat ilman ajanvarausta järjestettävät rokotuspäivät edelleen tehokas keino rokotuskattavuuden nostamiseen. Esimerkiksi lauantaina 28.8. jaettiin Pasaatin ja Hansan walk in -päivissä yhteensä vajaa 1000 rokoteannosta, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

– Rokotukseen pääsee nyt erittäin helposti ja nopeasti, ajanvarauksella tai ilman.

Koronarokotusten ajanvarauksessa ei ole tällä hetkellä ruuhkaa. Ajan rokotukseen voi saada jo samalle tai seuraavalle päivälle. Rokotusväli on Kymsoten alueella 8 viikkoa.

Nuoret 12–15-vuotiaat voivat varata aikansa rokotukseen vain puhelimitse. Kymsote pyytää huomioimaan tarkasti 12–15-vuotiaiden koululaisten koronarokotuksia koskevat erilliset käytännöt sekä lukemaan ohjeet puhelinajanvaraukseen huolellisesti.

Kaikista kymenlaaksolaisista 74,1 prosenttia on saanut 1. annoksen koronarokotetta, tehosteannoksen 53,2 prosenttia. Viimeisimmästä rokotettavien ikäryhmästä, 12–15-vuotiaista, jo 55,5 prosenttia on saanut 1. annoksen koronarokotetta.

Ohjeet ajanvaraukseen: https://korona.kymsote.fi/ajanvaraus-rokotukseen/

Koronarokotukseen tulijan tarkat ohjeet voi lukea verkosta: https://korona.kymsote.fi/ohjeita-koronarokotukseen/

Tietoa nuorten 12-15-vuotiaiden rokotuksista sekä tulostettava suostumuslomake: https://korona.kymsote.fi/nuorten-12-15-vuotiaiden-rokotukset/

Walk in -päivät kootaan Kymsoten koronainfoon. Sivustolta voi tarkastaa tulevien walk in -päivien ajankohdat, ohjeet ja lisätiedot. https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/