Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syksyn ylioppilaskirjoituksiin samoilla järjestelyillä kuin keväällä - Turvavälit käytössä ja maskien käyttöä suositellaan

Syksyn ylioppilaskirjoituksiin valmistaudutaan Kouvolassa samoilla järjestelyillä kuin keväällä

Syksyn 2021 ylioppilaskirjoitukset alkavat 13.9. Kouvolan kaupunki valmistautuu toteuttamaan ylioppilaskirjoitukset yhteistyössä Kymsoten kanssa samoin koronaturvallisuusjärjestelyin kuin keväällä 2021.

Ylioppilaskirjoituksissa noudatetaan turvavälejä ja osallistujille suositellaan vahvasti maskin käyttöä.

– Pyrimme mahdollistamaan kevään tapaan karanteenissa olevien osallistumisen ja olemme varanneet karanteeniin määrätyille erillisen kirjoitustilan, kertoo turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén.

– Emme kuitenkaan voi etukäteen varmasti luvata, että karanteeniin määrätty voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin. Jokaisen karanteenissa olevan kohdalla asia joudutaan harkitsemaan tapauskohtaisesti.

Karanteenissa osallistuminen harkitaan yhdessä Kymsoten kanssa. Osallistumiseen tarvitaan mm. terveydenhuollon lupa, oireettomuus sekä tulos negatiivisesta koronatestistä. Koronaan sairastunut ja eristykseen määrätty ei voi osallistua ylioppilaskirjoituksiin.

Kymsote ja Kouvolan kaupunki suosittavat, että ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat noudattavat vapaa-ajalla omaehtoista karanteenia 14 vuorokautta ennen ylioppilaskirjoituksia ja niiden ajan. Vapaa-ajalla kannattaa välttää kaikkia oman perheen ulkopuolisia kontakteja mahdollisimman paljon jotta riski karanteeniin tai tartunnan saamiseen olisi mahdollisimman pieni. Lähiopetukseen voi osallistua turvajärjestelyitä noudattaen. Myös ylioppilaskirjoituksiin osallistuvan kanssa samassa taloudessa asuvien suositellaan välttävän ylimääräisiä vapaa-ajan kontakteja.

Kymsote ja Kouvolan kaupunki suosittavat kaikkia ylioppilaskirjoituksiin osallistuvia ottamaan koronarokotteen. Tarvittaessa toista koronarokotusta voi käydä aikaistamassa walk-in –tapahtumissa mikäli ensimmäisen rokotteen ottamisesta on kulunut kahdeksan viikkoa. Walk-in –tapahtumista löytyy tietoa Kymsoten internet-sivuilta ja sosiaalisesta mediasta.