Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä tehtaita on toiminut keskisessä Kymenlaaksossa? – Verkkokysely Kymenlaakson teollisuusmuistoista

Kymenlaaksossa on toiminut ja toimii mitä moninaisempia tehtaita – pieniä ja suuria. Internetissä syyskuun alussa avautuvalla Kerro meille! -kyselyllä kymenlaaksolaiset museot keräävät muistoja työstä näissä tehtaissa. Kysely on avoinna 1.9.–30.11. osoitteessa www.kerromeille.net.

Muistot voivat olla miltä vuosikymmeneltä ja mistäpäin Kymenlaaksoa tahansa. Ne voivat liittyä jo toimintansa lopettaneisiin tai yhä toimiviin tehtaisiin.

Kalliokosken lasitehdas, Kouvolan Lakritsi, Kaslink, Harmonikka, Novita, Kymen Sukka, Karhulan lasi, Galette, Höyrypanimo, Kyötikin suksitehdas ja monet, monet muut. Nämä nimet liittyvät vahvasti Kymenlaakson historiaan ja paikallisidentiteettiin.

Kysely liittyy Kymenlaakson museon, Poikilo-museoiden, Haminan kaupungin museoiden, Miehikkälän museotoimen ja Verlan tehdasmuseon yhteiseen Kerro meille -hankkeeseen, jossa vuosittain vaihtuvalla teemalla kerätään muistitietoa Kymenlaaksosta. Vuonna 2019 aiheena oli nuoruus ja vuonna 2020 metsäteollisuus.