Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joel Naukkarinen yhdistää huippu-urheilun ja lääketieteen – Jatkaa uraansa Pariisin olympialaisiin

Kilpasoutaja Joel Naukkarinen, 28, jatkaa uraansa tavoitteena Pariisin olympialaiset vuonna 2024. Hän on soutanut Suomen soutumaajoukkueessa vuodesta 2014 lähtien.

Urallaan Naukkariselle on kertynyt 130 SM-mitalia eri soutumuodoista, 6 MM- ja 3 EM-mitalia, (opiskelijoiden MM-pronssi ja kolme EM-mitalia), kymmenen Suomen ennätystä ja kaksi maailmanennätystä.

Naukkarisen ensimmäiset kokemukset ovat vuodelta 2009 kirkkovenesuodusta kuntosuodussa ja lukiolaisten SM-joukkueessa. Hän aloitti Valkealan Soutajissa, josta hän siirtyi Kouvolan Soutajiin ja kaksikkosoutuun. Silloin heti ensimmäinen kausi toi Suomen mestaruudet nuorten ja jopa miesten avoimessa sarjassa.

– Huippu-urheilussa ratkaisevaa on se, mitä tekee palautumisen eteen. Harjoittelua voi olla esimerkiksi vain 4–6 tuntia päivästä, mutta loput vuorokaudesta on suunnitelmallista palautumista. Urheilijan työpäivä on 24 tuntia ja se kysyy motivaatiota.

Joel Naukkarisen seura on Nesteen Soutajat. Ummeljoelta kotoisin ole Naukkarinen asuu nyt alppimajassa Kuopiossa ja valmistuu lähiaikoina lääkäriksi Itä-Suomen yliopistosta.

– Ihminen ja sen toiminta on äärimmäisen mielenkiintoinen aihe. Halu oppia siitä joka päivä lisää syvää kiinnostusta sekä huippu-urheiluun että lääketieteeseen. Urheilu tarjoaa hyvin poikkeuksellisen alustan oppia miten erilaiset äärimmäiset suoritukset, erikoisolosuhteet, ravinto ja lepo vaikuttavat koko elimistöön.