Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jäikö lapsesi sylivauvana syystä tai toisesta kastamatta? Myllykosken kirkossa järjestetään kastepäivä

Mikkelinpäivänä on mahdollista viettää koskettava kastehetki läheisten kanssa kauniissa Myllykosken kirkossa.

– Jäikö lapsesi sylivauvana syystä tai toisesta kastamatta? Tervetuloa 3. lokakuuta Myllykosken kirkkoon, jossa kaikki on valmiina sinua varten, kutsuu Anjalankosken seurakunnan kirkkoherra Eija Murto.

– Kastettava voi olla sylivauva, taaperoikäinen, koululainen tai kaikkea siltä väliltä aina rippikouluikäiseen saakka.

Vanhemmat voivat ilmoittautua lapsensa kastetta varten 16.9. mennessä Anjalankosken seurakuntatoimistoon. Kastava pappi ottaa yhteyttä ja sopii tapaamisesta saatuaan yhteystiedot. Jokaisen perheen kanssa keskustellaan kastetapahtumaan liittyvistä asioista ja toiveista.

Myllykosken kirkon Kastepäivään voi ilmoittautua koko Kouvolan seurakuntayhtymän alueelta.

Kastepäivä muistuttaa, että kaikenikäisten lasten ja aikuisten kaste on aina mahdollinen. Kasteen kautta pääsee seurakunnan jäseneksi ja ainutlaatuisella tavalla osalliseksi Jumalan siunauksesta.

Kastetoimituksen kulusta kirkossa huolehtivat pappi, kanttori ja suntio. Tilaisuuden sisältö on kaikille yhteinen lukuun ottamatta itse kastetta ja siunausta, jotka ovat henkilökohtaisia.

Kastetoimituksen aikana lauletaan muutama tuttu lastenvirsi, kuullaan Raamatunteksti sekä papin lyhyt puhe. Lisäksi rukoillaan kastetun, vanhempien, kummien ja läheisten ihmisten kanssa ja heidän puolestaan.

– Tilaisuuden kohokohta on jokaisen kastettavan henkilökohtainen osuus, jolloin pappi toimittaa kasteen ja siunaa lapsen yhdessä vanhempien ja kummien kanssa, Eija Murto kertoo.

– Kastettavalle tärkeät ihmiset ovat tervetulleita kastetilaisuuteen. Jos kasteperheitä tulee paljon, jaamme väkeä pienempiin kasteryhmiin, jotta voimme juhlia koronaturvallisesti.

Vähääkään flunssaoireisen on syytä siirtää kastehetki toiseen ajankohtaan. Kirkossa tulee huolehtia hyvästä käsihygieniasta ja jättää turvaväli muihin kuin oman perheen jäseniin. Maskisuositus on voimassa.

Kirkkoon ovat tervetulleita kastettavat ja heidän läheisensä. Kirkkohetken jälkeen seurakunta tarjoaa kakkukahvit Myllykosken kirkon yhteydessä Triadissa.