Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Kymenlaaksossa yksi vaalipiiri – Edustajistoon valitaan 40 jäsentä

Edustajiston vaalit järjestetään 55 osuuspankissa 4.–17.11. eri puolilla Suomea.

OP Kymenlaaksossa mukana on yli 58 600 äänioikeutettua omistaja-asiakasta. Vaalien ehdokasasettelu on käynnissä 16.8.–10.9. Edustajistoon valitaan 40 jäsentä neljän vuoden toimikaudeksi.

Edustajisto valitaan OP Kymenlaaksossa nyt kolmannen kerran. Ensimmäistä kertaa vaalipiirejä on vain yksi. OP on asiakkaidensa omistama osuuskunta, jonka perusarvo on jäsen ja ääni periaate.

Hyvä edustajisto kuvastaa monipuolisesti omistaja-asiakaskuntaa, joten myös ehdokkaiksi toivotaan monenlaisia ihmisiä: nuoria, perheellisiä, senioreita.

– Osuuspankissa omistaja-asiakkaalla on aito vaikutusmahdollisuus. Toivommekin, että edustajisto on mahdollisimman hyvä pienoiskuva pankin asiakaskunnasta, silloin jäsendemokratia toteutuu oikealla tavalla ja jokaisen asiakkaan ääni tulee kuuluville, kertoo varatoimitusjohtaja Pekka Raivisto OP Kymenlaaksosta.

Ehdokkaaksi voi asettua jokainen hyvämaineinen, täysivaltainen osuuspankin palveluja käyttävä omistaja-asiakas, joka on liittynyt omistaja-asiakkaaksi 31.5.2021 mennessä ja tullut täysi-ikäiseksi viimeistään ehdokashankinnan aikana. Ehdokkaaksi ei voi asettua kyseisen osuuspankin palveluksessa oleva henkilö, eikä sen hallituksen tai hallintoneuvoston jäsen. Ehdokkuuden vahvistamiseksi ehdokas tarvitsee yhden kannattajan, joka myös on saman osuuspankin omistaja-asiakas.

– Edustajiston jäseniltä ei vaadita erityistä pankkiasioiden osaamista. Ehdokkaaksi toivotaan ihan tavallisia omistaja-asiakkaita, jotka tuovat mukanaan oman asiantuntemuksensa ja ovat kiinnostuneita yhteisistä asioista finanssialan näkökulmasta, Raivisto sanoo.

Edustajisto on osuuspankin ylin päättävä elin. Varsinaisessa edustajiston kokouksessa päätetään esimerkiksi vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja toimitusjohtajalle edelliseltä tilikaudelta. Edustajiston kokouksessa valitaan myös tilintarkastaja ja hallintoneuvoston jäsenet.