Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kymsote aikaistaa koronarokoteannosten aikaväliä 8 viikkoon – Rokotteiden saatavuus parantunut

Maanantaista 23.8. alkaen aika 2. koronarokotukseen annetaan 8 viikon päähän. Aika annetaan 1. rokotusannoksen yhteydessä.

– Rokotesuoja on erittäin tehokas vasta kahden annoksen jälkeen. Aikavälin lyhentäminen mahdollistaa rokotekattavuuden olevan tarpeeksi korkea jo syksyn aikana, kertoo Kymsoten rokotuskoordinaattori Jenni Jaatinen.

– Rokotteita on riittävästi. Tällä hetkellä ajan 1. annokseen voi saada Kymsoten ajanvarauksesta hyvinkin lyhyen ajan päähän.

12 viikon annosvälille jo sovittua 2. annosta voi aikaistaa saapumalla ilman ajanvarausta walk in -rokotuspäivään, jos ensimmäisestä annoksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Toivomus on, että rokotusajan muutokset hoidettaisiin walk in -rokotusaikojen kautta mieluummin kuin terveyskeskuksen puhelinpalveluun soittamalla. Tehosteannoksen aikaistamiseen liittyvät soitot ovat kuormittaneet Kymsoten linjoja läpi kesän, ja ne viivästyttävät rokotusajanvarauksen lisäksi myös kiireettömiä terveydenhuollon palveluita. Rokotusaikaa voidaan lyhentää ajanvarauksen kautta alle 8 viikkoon vain painavasta lääketieteellisestä syystä, kuten syöpähoitojen tai muun vastustuskykyä heikentävän hoidon takia.

Kymsote pyrkii mahdollistamaan 2. rokotusten aikaistuksen halukkaille lisäämällä walk in -rokotuspäiviä etenkin syyskuussa. Seuraava walk in -päivä järjestetään 28.8. Kouvolan Hansan ja Kotkan Pasaatin rokotuspisteille.

Tarkat ohjeet walk in -päivään saapuville ja tulevat rokotuspäivät kerätään verkkoon: https://korona.kymsote.fi/walk-in-koronarokotukset-kymenlaaksossa/

Syksyllä ylioppilaskokeisiin osallistuvien suositellaan aikaistavan mahdollisuuksien mukaan tehosteannostaan, 12–15-vuotiaiden rokotukset etenevät nopeasti

Kymenlaaksossa ylioppilaskokeet järjestetään lukiossa kevään tapaan erityisjärjestelyin. Kymsote kannustaa kirjoittavia aikaistamaan koronarokotteen tehosteannostansa mahdollisimman pian walk in -päivässä, heti kun edellistä annoksesta on kulunut 8 viikkoa.

Peruskoulua käyvien riskiryhmiin kuulumattomien osalta Kymsote aloitti rokotukset viime viikolla. Ikäryhmän rokotekattavuus on noussut nopeasti, sen ollessa jo nyt 33,6 prosenttia. Puhelinajanvaraus on auki, ja 12–15-vuotiaille varattuja ilta-aikoja on tarjolla runsaasti. Kymsote suosittaa tekemään ajanvarauksen mahdollisimman pian. Tietoa rokotuksista annetaan oppilaille ja huoltajille myös Wilman välityksellä.

Kymenlaaksolaisista 72,4 prosenttia on ottanut koronarokotteen 1. annoksen. Lähes puolet, 47 prosenttia, on saanut myös tehosteannoksen. Tehosteannosten rokotekattavuus kasvaa tällä hetkellä nopeasti, noin 5 prosenttiyksikön viikkotahtia.