Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joel Naukkariselle kolme suomenmestaruutta olympialuokissa

Olympialuokkien soudun Suomen mestaruuksista taisteltiin viikonvaihteessa Kaukajärvellä Tampereella.

Suomen mestariksi kruunattiin Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen, jolle mestaruus oli yksikössä ensimmäinen. Naukkarinen ja Kasper Hirvilampi soutivat parina mestareiksi sekä perämiehettömässä kaksikossa (M2x-) että pariairokaksikossa (M2x).

– Tänä viikonloppuna täyttyi kaksi pitkäaikaista tavoitetta soudun parissa. Viimein kymmenentenä vuonna olympialuokissa voitin viimeisen puuttuvan yksikön Suomen mestaruuden kokoelmaani.

Naukkarisen toinen tavoite, jossa hän oli halunnut uran aikana onnistua, oli osallistua pienveneiden SM-kisoissa kaikkiin kolmeen luokkaan ja samana vuonna voittaa mestaruus kaikissa.

– Tänä vuonna siihen pääseminen oli iso onnistuminen, kun Kasperin kanssa tiesimme, että maajoukkuekaksikko Jukka-Pekka Kauppi ja Antti Koiranen ovat kovia ja kilpailuissa oli tiivis aikataulu. Loppuverryttelyistä pääsi aina hyppäämään lähes suoraan toisen veneen lämmittelyyn ja kiireellä välissä doping-testiä antamaan. Raskas päivä ja nyt mahtava olo. Ja iso kiitollisuuden tunne superhuoltajaa, soutuparia, taustajoukkoja, sponsoreita ja kannustajia kohtaan.

Tämä on hyvä lähtökohta tulevalle harjoituskaudelle ja uudelle olympiadille tavoitteena Pariisin olympialaiset 2024.