Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani toivat auringon Ankkapurhaan

Loppuunmyyty konsertti Kymijoen rannalla.

Huippusuosiota nauttiva Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani esiintyivät loppuunmyydyssä konsertissa sunnuntaina Ankkapurhan Kulttuuripuistossa.

Kymijoen rannalla, luonnon omassa amfiteatterissa tunnelma oli korkealla, vaikka kaatosade kasteli yleisön vielä ennen konsertin alkua. Konsertin alkaessa myös sää tyyntyi ja 750-päinen yleisö sai rakastamansa artistin ja orkesterin lähes puolitoistatuntisen, hyväntuulisen keikan.

Ohjelmistossa kuultiin sekä uutta, että vanhempaa tuotantoa ja Tuure Kilpeläisen kouvolalaiset juuret tulivat esiin useaan otteeseen välispiikeissä ja kappalevalinnoissa, kuten ”Mis min buutsit on”.

Järjestelyissä huomioitiin koronaturvallisuus ja yleisön väljyys.

Ankkapurhan Puistokonserttien tuotannosta vastaavat yhteistyössä iittiläinen ML Live Music Oy ja Ankkapurhan Kulttuurisäätiö.

Minna Lintukangas kertoo, että konsertit ovat menneet hyvin.

- Tosin vain kaksi konserttia on pystytty tähän mennessä järjestämään. Ensimmäinen konsertti peruuntui vain muutamaa päivää ennen koska artisti Pauli Hanhiniemi oli viranomaisten määräyksestä asetettu koronakaranteeniin. Haastetta on ollut, kun olemme mukautuneet kulloinkin voimassa oleviin rajoituksiin ja tehneet parhaamme, jotta konsertit on pystytty järjestämään koronaturvallisesti. Onneksi olemme järjestelyiden puolesta onnistuneet ja yleisökin on jo oppinut toimimaan uusien käytäntöjen kanssa tapahtumissa.

Puistokonsertteja on luvassa myös ensi kesänä.

- Ensi elokuussa on tulossa jatkoa. Pauli Hanhiniemen Retkueen esiintyminen siirrettiin suoraan elokuulle 2022, mutta muut artistikiinnitykset tehdään vasta myöhemmin. Konsertit ovat saaneet kiittävää palautetta ja tämäntyyppiselle kulttuuritapahtumalle on selkeästi paikkansa Kouvolan alueen kulttuuritarjonnassa.

Lintukangas harmittelee, että koronatilanne on mennyt näin vaikeaksi ja se rajoittaa tapahtuma-alan toimintaa.

- Koronapassi on muissakin maissa hyväksi käytännöksi todettu, ja toivon, että se tulee käyttöön pian myös Suomessa. Näin saataisiin kulttuuriala ja moni muukin kohtaaminen turvallisesti toimimaan ja se voisi myös kannustaa ihmisiä ottamaan rokotuksen ja kantamaan vastuun jokaisen omalta osalta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka