Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alvar Aalto -viikolla monipuolista ohjelmaa – Avajaiset lauantaina Ankkapurhan kulttuuripuistossa

Kouvola toimii vuonna 2021 kansainvälisen Alvar Aalto -kaupunkien verkoston puheenjohtajana. Lauantaina 14.8. avattava Alvar Aalto -viikko on verkostoyhteistyön päätapahtuma. Avajaistapahtumaa vietetään Ankkapurhan kulttuuripuiston Jokinäyttämöllä. Tilaisuuden avaavat Kouvolan kaupungin kasvatus- ja opetusjohtaja Vesa Toikka sekä Alvar Aalto -säätiön toimitusjohtaja Tommi Lindh. Aalto-puheenvuoron esittää Paavo Lipponen. Avajaisissa on myös musiikkiesityksiä.

Lauantain ohjelma jatkuu Ankkapurhan Aalto Pop-upilla, joka on koko perheelle suunnattu tapahtuma. Se kutsuu osallistumaan arkkitehtuuripajaan tai mobiilipeliin. Perheen pienimmät voivat lisäksi luoda omia teoksia Lasten kuvataidetapahtumassa Tehtaanmäen koululla. Koulu on ollut näihin päiviin asti ainoa Alvar Aallon suunnittelema, alkuperäisessä käytössään oleva koulurakennus. Teemaviikon aikana järjestettävissä tapahtumissa pohditaan uusia ulottuvuuksia tulevaisuudessa alkuperäisestä käytöstään poistuvalle koululle.

Anjalan kartanossa avautuu sunnuntaina kuuden taiteilijan yhteisnäyttely, He olivat täällä – They were here. Näyttelyn lähtökohtana on 1700- ja 1800-lukujen vaihteessa rakennettu Anjalan kartano. Taiteilijat ja heidän teoksensa ovat valikoituneet sen perusteella, kuinka teokset asettuvat vuoropuheluun historiallisen rakennuksen kanssa. Makasiinikahvilassa on puolestaan esillä elokuun loppuun asti valokuvataiteilija Timo Setälän näyttely Arkkitehtuuria?

Kouvolan Kameraseuran kymmenen valokuvaajan kokoamassa näyttelyssä Kauppakeskus Veturissa esitellään 13.8.-5.9. arkkitehti Alvar Aallon suunnittelutöitä Kouvolassa. Kasarminmäen porttia lukuun ottamatta muut Aalto-kohteet sijaitsevat Inkeroisissa.

– On hienoa, että Alvar Aalto säätiö vaalii Suomelle niin tärkeän arkkitehdin ja muotoilijan perinnön jatkumista ja iloitsen siitä, että Kouvola toimii tämän vuoden verkoston puheenjohtajana. Kouvolassa ja ylipäätään Kymenlaaksossa Aallon arkkitehtuuriperintö näkyy vahvasti, sanoo Kouvolan kaupunginjohtaja Marita Toikka tiedotteessa.