Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Väylävirasto esittää valtatien 15 remonttiin 94 miljoonaa euroa ja valtatielle 6 Korian kohdalle 11 miljoonaa euroa liikenneturvallisuuden ja palvelutason parantamiseen

Väyläviraston laatimassa liikennejärjestelmien investointiohjelmassa huomioitiin Kymenlaakson liikennejärjestelmien kehittämis- ja parantamistarpeita. Investointiohjelmassa keskeiseksi investointihankkeeksi on nostettu valtatien 15 kehittäminen, jolle on varattu 94 miljoonaa euroa.

Lisäksi investointiohjelmassa on esitetty Kotkan sisääntulotielle (Hyväntuulentielle) 8 miljoonaa ja valtatielle 6 Korian kohtaan 11 miljoonaa euroa liikenneturvallisuuden ja palvelutasonparantamiseen.

Maantiehankkeiden lisäksi myös ratahankkeille esitetään rahoitusta, joissa keskiössä on Kouvola–Kotka/Hamina -radan parantaminen, johon on varattu investointiohjelmassa 35,5 miljoonaa euroa.

Vuosien 2022–2029 investointiohjelma on Väyläviraston tietoon perustuva ehdotus rata-, maantie- ja vesiväylähankkeiden toteuttamisesta ja niiden vaikutuksista. Investointiohjelma ohjaa Väyläviraston esityksiä talousarvion valmisteluun. Investointiohjelma on osa valtakunnallista 12-vuotista Liikenne 12 -suunnitelmaa.

Kymenlaakson kunnat, Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja Kymenlaakson liitto ovat tehneet pitkäjänteistä vaikuttamistyötä, jossa on korostettu Kymenlaakson merkitystä logistiikan keskuksena ja merkittävänä alueena osana TEN-t-verkkoa. Kymenlaakson Liitto pitää investointiohjelmaa onnistuneena, jossa on hyvin huomioitu Kymenlaakson alueen liikennejärjestelmien kehittämistarpeet.