Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt Kymenlaakson sairaanhoitopiirin aluetta koskevan rajoituspäätöksen, joka on voimassa 14.8.–13.9. Päätös on tapahtumajärjestäjille huojentava. Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

Sairaanhoitopiiri on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen 4.8. ja alueellinen koronatyöryhmä suositteli alueelle kokoontumisrajoituksia.

Päätöksen sisältö on tiivistetysti seuraava:

• Sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta.

• Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää lähikontakti toisiinsa eli säilyttää turvaväli. Lähikontaktilla tarkoitetaan sisätiloissa asiakkaiden oleskelua enintään kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia.

• Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa, mutta tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita.

• Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä ja ulkotiloissa yli 50 henkilöä, tilaisuuden järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5. julkaisemaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

• Lisäksi on noudatettava lain yleisiä hygieniavaatimuksia. Asiakkaille on muun muassa tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen ja oleskelu on järjestettävä mahdollisimman väljästi.

Kymenlaakson alueen uusi kokoontumisrajoituspäätös vastaa sisällöltään HUS-alueella voimassa olevaa päätöstä. Kymenlaaksossa ei tällä hetkellä ole voimassa tartuntatautilain mukaista päätöstä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia koskien.